Marcel Messing - Van levensboom tot kruis

Schrijver:
Titel: Van levensboom tot kruis
ISBN: 9789020200669
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij AnkhHermes
Bijzonderheden: 2de Hands - Als Nieuw / Paperback / 1994 / 1ste druk / 95 pagina's / Nederlands / 9789020200669
Prijs: € 27,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het meest centrale archetype in het menselijke bewustzijn is de levensboom. In talloze mythen, verhalen en legenden en in alle grote religies komt het symbool van de levensboom voor. Talloos zijn ook de mythen over de val van de mens in relatie tot de levensboom. Het meest bekend in de christelijke wereld is het verhaal uit Genesis 2 en 3, waarin sprake is van 'de boom des levens', symbool van de goddelijke eenheid, en 'de boom van kennis van goed en kwaad', symbool van dualiteit. Op verrassende wijze worden de zondeval en het probleem van goed en kwaad toegelicht vanuit gnostische teksten, esoterie, theologie, psychologie en antropologie. Het drama van de menselijke val is nog steeds actueel. Onwetendheid en begeerte houden nog altijd het rad van geboorte, ziekte, lijden, ouderdom en dood in stand. De weg naar bevrijding uit deze kringloop is gelegen in 'de kruisiging' van de zintuigen. Zo wordt het kruis symbool van het sterven van het ego en de eenwording van de menselijke geest met de geest van het universum, het eeuwige licht.

Dit is het negende boek van Marcel Messing bij Uitgeverij Ankh-Hermes. Het is een samenvatting van een uitgebreide literatuurstudie.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marcel Messing - Van levensboom tot kruis