Eric Janse de Jonge - Macht en tegenmacht in Amerika

Schrijver:
Titel: Macht en tegenmacht in Amerika
ISBN: 9789462908383
Uitgever: Boom juridisch
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 13,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
President Trump is in de zomer van 2020 ruim 3,5 jaar in functie. Hij lijkt met zijn tweets, andere uitspraken en oprispingen het regeringsstelsel volledig te beheersen. Zijn output als President afgemeten aan beleidsinitiatieven, deals, wetgeving en verdragen is echter zeer beperkt. Trumps opvatting over de aard en omvang van zijn functie is zeer ruim: artikel II grondwet staat hem eigenlijk alles toe om Amerika te leiden. De vraag is wat de tegenmachten zijn in het huidige Amerika.

In dit boek wordt ingegaan op de werking van het Amerikaanse regeringsstelsel: hoe grijpen de drie machten op elkaar in? Wat zijn de grenzen van de macht van de President? Hoe controleert het parlement en waar hebben de rechters het voor het zeggen? De antwoorden op al deze vragen komen in dit boek systematisch aan de orde. Ook de historische context van het Amerikaanse staatsrechtelijke systeem komt langs. De belangrijkste antwoorden zijn te vinden in het beginsel van de machtenscheiding, de checks en balances en die van de heerschappij van de wet. Met andere woorden: macht en tegenmacht. Naast de President blijken het Congres en de rechterlijke macht van groot belang als tegenmachten.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Eric Janse de Jonge - Macht en tegenmacht in Amerika