Ds. A. Guldearm Pzn. - Guldearm, Ds. A.-Wordt behouden (nieuw)

Schrijver:
Titel: Guldearm, Ds. A.-Wordt behouden (nieuw)
ISBN: 9789057413940
Uitgever:
Bijzonderheden: Wordt behouden is een preek over Jesaja 45:26 door ds. A. Guldearm Pzn. (1777-1824); no. 69 in de Uw Trouw Getuigenis Reeks.  A(dam) Guldenarm Pzn. werd geboren op zaterdag 16 augustus 1777 te Nunspeet. In 1802, ons land was toen bezet door de F...
Prijs: € 2,95
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Wordt behouden is een preek over Jesaja 45:26 door ds. A. Guldearm Pzn. (1777-1824); no. 69 in de Uw Trouw Getuigenis Reeks. 
A(dam) Guldenarm Pzn. werd geboren op zaterdag 16 augustus 1777 te Nunspeet. In 1802, ons land was toen bezet door de Fransen, werd kandidaat Guldenarm door zijn vader bevestigd tot predikant van Oosthem (Friesland). Deze dienaar van Gods Woord heeft het Friese land nooit verlaten om elders predikant te worden.
Tweemaal is Adam gehuwd geweest. De eerste keer met Hiltje Heineman in 1804. Op 17 oktober 1817 trad deze weduwnaar voor de tweede maal in het huwelijk. De naam van zijn bruid was Cornelia Visser.
Op de dag des Heeren, zondag 1 augustus 1824, werd dominee Guldenarm in de volle kracht van zijn leven door de Heere weggenomen. Toen hij naar het kerkhof werd gebracht, was er een zeer hevig onweer. Door het vlammende hemelvuur werden drie boerderijen in de as gelegd. Wat moet er niet in de ziel van de weduwe zijn omgegaan, die al eerder een man had verloren. Ze bleef achter met een paar kleine kinderen. Spoedig kwijnde ze weg van verdriet en heimwee. In juli 1829 overleed zij. Haar jongste kind, Jan Hendrikus was toen nog maar vijf jaar. Over zijn levensgeschiedenis hebben we in een ander nummer van ‘Uw trouw getuigenis’ enkele mededelingen gedaan.
Tweeëntwintig jaar heeft ds. A. Guldenarm de gemeente van Oosthem trouw gediend. In de kerk van Oosthem ligt zijn grafsteen. Daarín zijn de volgende woorden gebeiteld: ‘Hier onder deze zerk, rust van zijn moeiten en zorgen Een leraar, raadsman, vriend van ouderdom en jeugd. Hier ligt zijn stof bewaard tot aan den blijden morgen, De Kroondag van zijn trouw, zijn ijver, vlijt en deugd.’
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ds. A. Guldearm Pzn. - Guldearm, Ds. A.-Wordt behouden (nieuw)