Piet Buunk - Venus Amoena. Seksualiteit en schoonheid in erotis

Schrijver:
Titel: Venus Amoena. Seksualiteit en schoonheid in erotische afbeeldinge
Taal: Nederlands
Uitgever: Agora, Baarn
Bijzonderheden: 1999 - 160 pp - softcover - in goede staat
Prijs: € 6,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Erotiek is een alledaags verschijnsel geworden. De meeste mensen kijken niet meer op van afbeeldingen die verwijzen naar menselijke seksualiteit. Pornografie zal weliswaar bij menigeen nog het nodige misprijzen oproepen, bij erotische voorstellingen is dat nauwelijks nog het geval . deze laatste worden dan ook geacht aan meer te refereren dan alleen aan seksuele handelingen en geslachtsdelen. Dat meer is bovenal het esthetische element dat alle erotiek kenmerkt.
De filosoof Piet Buunk laat in dit boek op boeiende en overtuigende wijze zien dat achter de ogenschijnlijke banaliteit van de picturale erotiek iets schuilgaat dat de moeite van het analyseren en overdenken meer dan waard is. Zich baserend op gegevens uit o. m. de waarnemingspsychologie, de evolutionaire biologie en de kunstbeschouwing en met gebruiksmaking van een groot aantal illustraties tracht hij antwoord te geven op vragen als: hoe verhoudt zich de fysieke aantrekkingskracht tussen de seksen tot de notie van de menselijke schoonheid in meer algemene zin? Wat is het dat mensen bekoorlijk (amoena) maakt? Wat zijn de cultuur- en tijdgebonden elementen in het esthetische oordeel en hoe komen bepaalde ideaalbeelden en het idee van vrouwelijkheid in een bepaalde cultuur tot stand.
In onze cultuur bestaat de tendens de seksuele natuur van de mens naar de achtergrond te verdringen. De ideaalbeelden van menselijke schoonheid dreigen hun seksuele oorsprong te verliezen. In de geschiedenis zien we echter dat de seksuele lust zich telkens weer een plaats in de cultuur verwerft. Deze terugkeer levert het verschijnsel erotiek op.
Plato, Freud en andere denkers hebben de relatie tussen seksualiteit en Cultuur tot thema van hun denken gemaakt. Friedrich Nietzsche heeft dit gedaan in liet licht van de ambiguïteit van de menselijke soort. Piet Buunk maakt duidelijk dat we deze fundamentele menselijke ambiguïteit in erotische afbeeldingen aantreffen, op het snijpunt van natuur en cultuur binnen de mens.
Verder lezen

John Bartlett uit Heiloo

particulier

Logo John Bartlett

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Piet Buunk - Venus Amoena. Seksualiteit en schoonheid in erotische afbeeldinge

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij John Bartlett

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met John Bartlett
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en John Bartlett een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van John Bartlett vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • John Bartlett kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.