Niccolo Ammaniti, Niccolo Ammaniti - Ik ben niet bang

Schrijver:
Titel: Ik ben niet bang
ISBN: 9789048802883
Uitgever: Lebowski
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 7,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Ik ben niet bang' is geschreven door de Italiaanse auteur Niccolò Ammaniti. Het verhaal speelt zich af in het zuiden van Italië, in de zomer van 1978.

Het boek vertelt het verhaal van de negenjarige Michele Amitrano. Michele is een nieuwsgierige en avontuurlijke jongen die opgroeit in een klein dorpje op het platteland. Op een dag ontdekt hij een diepe kuil in een verlaten huisje in de buurt van zijn huis. In de kuil vindt hij een jongen genaamd Filippo, die gevangen zit en eruitziet alsof hij mishandeld is. Michele besluit om Filippo te helpen en wordt al snel bevriend met hem.

Terwijl Michele en Filippo hun vriendschap ontwikkelen, begint Michele te vermoeden dat er iets vreemds aan de hand is. Hij merkt dat de volwassenen in het dorp zich vreemd gedragen en dat er geheimen worden bewaard. Michele komt erachter dat Filippo ontvoerd is door een groep volwassenen uit het dorp, die hem vasthouden voor losgeld. Michele staat voor een moeilijke keuze: moet hij zijn vriendschap met Filippo opgeven om zijn eigen veiligheid te waarborgen, of moet hij de waarheid achterhalen en proberen Filippo te redden?

'Ik ben niet bang' is een coming-of-age-verhaal dat de onschuld en de moed van een jongen in een moeilijke situatie onderzoekt. Het boek behandelt thema's als vriendschap, vertrouwen, volwassenheid en de duistere kant van de menselijke natuur. Ammaniti weet de lezer mee te slepen in het verhaal door zijn levendige beschrijvingen en het gebruik van de kinderlijke perspectief van Michele.

Het boek is een mix van spanning, avontuur en emotie. Het laat zien hoe een jongen geconfronteerd wordt met de harde realiteit van de wereld om hem heen en hoe hij leert omgaan met volwassen problemen. Ammaniti weet de sfeer van het zuiden van Italië goed neer te zetten en creëert een beklemmende en mysterieuze setting.

'Ik ben niet bang' is een bekroonde roman die internationaal succes heeft behaald. Het boek is verfilmd in 2003 en heeft lovende recensies ontvangen voor zowel het boek als de film. Het is een meeslepend verhaal dat de lezer aan het denken zet over thema's als onschuld, moed en de kracht van vriendschap.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.