D.M. Thomas - Het witte hotel

Schrijver:
Titel: Het witte hotel
ISBN: 9789026976094
Uitgever: D.M. Thomas
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 6,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Het witte hotel' is een roman geschreven door D.M. Thomas. Het verhaal speelt zich af in het begin van de 20e eeuw en is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het boek combineert fictie met historische gebeurtenissen en neemt de lezer mee op een intrigerende reis door de menselijke psyche.

Het verhaal begint in 1919, na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het hoofdpersonage, Lisa Erdman, is een jonge vrouw uit Amerika die naar Europa reist om haar verloofde te zoeken. Ze belandt in het Witte Hotel, een luxueus hotel in het Duitse kuuroord Bad Nauheim. Het hotel is een toevluchtsoord voor mensen die lijden aan verschillende psychische aandoeningen.

In het hotel ontmoet Lisa Sigmund Freud, de beroemde Oostenrijkse psychiater, die haar behandelt voor haar eigen psychische problemen. Freud wordt gefascineerd door Lisa en haar verhaal, en begint haar te analyseren. Terwijl Lisa haar therapie ondergaat, ontvouwt zich een complexe en intrigerende verhaallijn.

Het boek combineert verschillende genres, waaronder historische fictie, psychologische roman en erotische literatuur. Het verkent diepgaande thema's zoals de menselijke geest, seksualiteit, oorlogstrauma's en de zoektocht naar identiteit. D.M. Thomas weeft deze thema's op meesterlijke wijze samen en creëert een meeslepend verhaal dat de lezer uitdaagt en intrigeert.

De schrijfstijl van D.M. Thomas is poëtisch en beeldend. Hij gebruikt levendige beschrijvingen om de sfeer van het hotel en de geestelijke toestand van de personages tot leven te brengen. De personages zijn complex en goed uitgewerkt, met hun eigen angsten, verlangens en innerlijke conflicten.

'Het witte hotel' is een boek dat de lezer aan het denken zet. Het onderzoekt de grenzen van de menselijke geest en de complexiteit van menselijke relaties. Het is een roman die zowel emotioneel als intellectueel uitdagend is, en die de lezer meesleept in een wereld vol mysterie en intrige.

Hoewel het boek soms als controversieel wordt beschouwd vanwege de expliciete seksuele inhoud, is het ook een belangrijk literair werk dat de menselijke ervaring op een diepgaande manier onderzoekt. Het is een boek dat je niet snel zult vergeten en dat je aan het denken zal zetten over de complexiteit van de menselijke geest.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

D.M. Thomas - Het witte hotel