boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

waagenaar, sam - De joden van Rome

Schrijver:
Titel: De joden van Rome
ISBN: 9789026949623
Uitgever: Unieboek BV
Bijzonderheden: 1978, Gebonden met so 331p redelijke staat 9789026949623 496 En hoe dichter hij bij de actualiteit komt, des te feller wordt zijn betoog, juist door een zakelijke weergave van schijnbaar kleine bijzonderheden. Zo zorgden zijn onweerlegbare onthulling
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Er is bijzonder weinig bekend over de geschiedenis van de joden in Rome, een stad die op grond van haar verleden en als centrum van de rooms-katholieke kerk wel een uitzonderlijke plaats moest gaan innemen in de joods-christelijke verhoudingen. De geschiedenis van de Romeinse joden is dan ook maar al te vaak de geschiedenis van de verhouding van de katholieke kerk tot de joden - een verleden dat dikwijls vertekend en verstopt werd.
Gebruik makend van vele documenten, archiefstukken en studies over dit onderwerp, belicht Sam Waagenaar in dit boek, dat internationaal opzien baarde, die twintig eeuwen bewogen geschiedenis van de Romeinse joden. Hij is daarbij gegrepen door het onvoorstelbare mengsel van godsdienst en politiek, scherpzinnigheid en machtsuitoefening dat Rome (dan wel Vaticaan) heet en toont zich verbijsterd dat de grondtrekken van het antisemitisme ook nu nog blijkbaar onaantastbaar voortleven.
En hoe dichter hij bij de actualiteit komt, des te feller wordt zijn betoog, juist door een zakelijke weergave van schijnbaar kleine bijzonderheden. Zo zorgden zijn onweerlegbare onthullingen over de verbijsterende onverschilligheid van de paus tegenover de joden in de tweede wereldoorlog voor een geweldige opschudding in het Vaticaan - en ver daarbuiten.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

waagenaar, sam - De joden van Rome