Hans Achterhuis - Erfenis Van De Utopie

Schrijver:
Titel: Erfenis Van De Utopie
ISBN: 9789026315244
Uitgever: Ambo
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,60
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Na zijn inmiddels klassiek geworden Het rijk van dc schaarste heeft I lans Achterhuis met Dc erfenis van Je utopie opnieuw een baanbrekend boek geschreven over een belangrijk maatschappelijk fenomeen.
In zijn nieuwe boek laat Achterhuis zien hoe ambivalent de utopische gedachte is en vraagt hij zich al of dit nu betekent dat wij het grote verhaal van de utopie vaarwel moeten zeggen, zoals het postmodernisme beweert.
Om tot een antwoord te komen onderzoekt hij eerst nauwgezet de vroegmoderne wortels van de utopische gedachte en de manieren waarop deze vorm heeft gekregen in het werk van Thomas More tot aan recente feministische sciencefiction.
Deze verkenning leidt tot een onderscheid tussen utopieën die langs maatschappelijke of langs technische weg gestalte krijgen. Dc valkuilen en verleidingen van de eerste worden geanalyseerd, wat tot een ondubbelzinnige afwijzing leidt.
Ook de technische utopie heeft gevaarlijke kanten, maar als zij al verwezenlijkt wordt - en ongetwijfeld zijn grote delen van onze hedendaagse technologische cultuur een gerealiseerde utopie gebeurt dat niet alleen anders dan gehoopt maar vooral ook gevreesd wordt. Zo zijn dc meeste van dc door Aldous Huxley in Brave New World voorspelde technologische ontwikkelingen inmiddels gerealiseerd zonder dat onze maatschappij een zielloze technocratie is geworden.
In zijn laatste hoofdstukken betoogt Achterhuis dat nu gebleken is dat de utopische droom niet verwerkelijkt kan en moet worden, het gaat om de vraag wat we van de erfenis van dc utopie kunnen leren en behouden.
Hans Achterhuis is hoogleraar algemene wijsbegeerte aan de Universiteit Twente. Van hem verscheen eerder bij Ambo o.a. Het rijk van dc schaarste en Natuur tussen mythe en techniek. Hij is tevens een van de auteurs van Van stoommachine tot cyhorej.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hans Achterhuis - Erfenis Van De Utopie