Cyriel Buysse - Het leven van Rozeke van Dalen

Schrijver:
Titel: Het leven van Rozeke van Dalen
ISBN: 9789022311059
Uitgever: Wpg Uitgevers Belgie Nv
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 9,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Het leven van Rozeke van Dalen' is een roman geschreven door de Vlaamse auteur Cyriel Buysse. Het verhaal speelt zich af in het begin van de 20e eeuw en volgt het leven van Rozeke van Dalen, een jonge vrouw uit een arm boerengezin in Vlaanderen.

Rozeke groeit op in een armoedige omgeving en haar leven wordt gekenmerkt door hard werken en ontberingen. Ze is een sterke en moedige vrouw die zich staande probeert te houden in een wereld die haar weinig kansen biedt. Ondanks haar beperkte mogelijkheden heeft Rozeke grote dromen en verlangens. Ze wil ontsnappen aan haar armoedige bestaan en een beter leven opbouwen voor zichzelf en haar familie.

Het verhaal volgt Rozeke terwijl ze verschillende tegenslagen en uitdagingen het hoofd biedt. Ze wordt verliefd op een jonge boer, maar hun relatie wordt bemoeilijkt door sociale en economische omstandigheden. Rozeke moet keuzes maken die haar leven ingrijpend zullen veranderen.

Buysse schetst een realistisch beeld van het harde leven op het Vlaamse platteland in die tijd. Hij beschrijft de armoede, de sociale ongelijkheid en de beperkte mogelijkheden voor vrouwen. Het boek toont ook de kracht en veerkracht van Rozeke, die ondanks alle tegenslagen blijft vechten voor een betere toekomst.

De schrijfstijl van Buysse is levendig en beeldend. Hij weet de sfeer van het Vlaamse platteland goed neer te zetten en de personages tot leven te brengen. Het boek is een aangrijpend portret van een sterke vrouw die zich probeert te ontworstelen aan haar achtergrond.

'Het leven van Rozeke van Dalen' is een klassieker in de Vlaamse literatuur en wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken van Cyriel Buysse. Het boek biedt een indringende kijk op het leven van gewone mensen in een tijd van grote veranderingen. Het is een verhaal over liefde, hoop en de strijd om een beter leven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.