Craig Unger - House of Bush, House of Saud

Schrijver:
Titel: House of Bush, House of Saud
ISBN: 9781903933589
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 14,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
House of Bush, House of Saud is een non-fictie boek geschreven door Craig Unger. Het boek werpt een kritische blik op de nauwe banden tussen de families Bush en Saud, en onderzoekt hoe deze relatie de politiek en economie van de Verenigde Staten heeft beïnvloed.

Unger begint het boek met een gedetailleerde beschrijving van de geschiedenis van de families Bush en Saud. Hij traceert hun opkomst in de politiek en het bedrijfsleven, en legt uit hoe ze uiteindelijk met elkaar in contact kwamen. Vervolgens richt hij zich op de periode vanaf de jaren 70, toen de oliecrisis de Verenigde Staten dwong om nauwere banden met Saoedi-Arabië aan te knopen.

Het boek onthult hoe de Bush-familie, met name George H.W. Bush en zijn zoon George W. Bush, nauwe banden onderhield met de Saoedische koninklijke familie. Unger beschrijft hoe de Bushes profiteerden van lucratieve zakelijke deals met Saoedische investeerders en hoe deze connecties hun politieke carrières hebben bevorderd.

Unger werpt ook een kritische blik op de rol van Saoedi-Arabië in de financiering van terrorisme. Hij onderzoekt hoe de Saoedische overheid en individuele Saoedische burgers betrokken waren bij het financieren van extremistische groeperingen, waaronder Al Qaida. Unger suggereert dat de nauwe banden tussen de Bushes en de Saoedi's hebben geleid tot een gebrek aan kritiek en actie tegen Saoedi-Arabië, ondanks de betrokkenheid van het land bij terrorisme.

Het boek bevat ook een analyse van de gevolgen van de relatie tussen de Bushes en de Saoedi's voor de Amerikaanse politiek en buitenlandse beleid. Unger betoogt dat de Bush-regering, met name tijdens de oorlog in Irak, terughoudend was om Saoedi-Arabië aan te pakken vanwege de economische en politieke belangen die op het spel stonden.

House of Bush, House of Saud biedt een diepgaande en kritische kijk op de complexe relatie tussen de families Bush en Saud. Het boek is goed onderbouwd met uitgebreid onderzoek en interviews met betrokkenen. Unger's schrijfstijl is toegankelijk en meeslepend, waardoor het boek zowel informatief als boeiend is om te lezen.

Al met al is House of Bush, House of Saud een belangrijk boek dat de lezer een beter begrip geeft van de politieke en economische machtsverhoudingen tussen de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië. Het werpt een kritische blik op de invloed van geld en politieke connecties op het Amerikaanse beleid en roept vragen op over de ethiek en transparantie van de Amerikaanse politieke elite.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.