Jules Verne - Vijf weken in een luchtballon

Schrijver:
Titel: Vijf weken in een luchtballon
ISBN: 9789041204585
Uitgever: Hemma
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Vijf weken in een luchtballon is een avontuurlijke roman geschreven door de Franse auteur Jules Verne. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1863 en wordt beschouwd als een van de vroege werken van Verne.

Het verhaal speelt zich af in de 19e eeuw en volgt de avonturen van Dr. Samuel Fergusson, een Britse wetenschapper en ontdekkingsreiziger. Fergusson is vastbesloten om het mysterieuze continent Afrika te verkennen en besluit dit te doen met behulp van een luchtballon. Hij gelooft dat hij met een luchtballon de onbekende gebieden van Afrika kan doorkruisen en zo nieuwe ontdekkingen kan doen.

Samen met zijn trouwe metgezellen, de Schotse jager Joe en zijn bediende Jacques, begint Fergusson aan zijn epische reis. Ze stijgen op vanuit Zanzibar en beginnen aan een avontuurlijke tocht over de uitgestrekte woestijnen, rivieren en bergen van Afrika. Onderweg worden ze geconfronteerd met talloze gevaren, zoals wilde dieren, inheemse stammen en extreme weersomstandigheden.

Tijdens hun reis ontmoeten ze ook verschillende interessante personages, zoals de Arabische sjeik Zaid, die hen helpt bij het navigeren door de woestijn, en de mysterieuze vrouw Ada, die hen redt van een gevaarlijke situatie. Deze ontmoetingen voegen een extra dimensie toe aan het verhaal en zorgen voor spannende wendingen.

Terwijl ze verder reizen, ontdekt het gezelschap ook verschillende natuurlijke wonderen en historische locaties, zoals de Victoria Falls en de piramides van Gizeh. Deze beschrijvingen van exotische landschappen en culturen geven het boek een avontuurlijke en ontdekkingsreizigersgevoel.

Vijf weken in een luchtballon is niet alleen een spannend avonturenverhaal, maar ook een roman die de wetenschappelijke en technologische vooruitgang van die tijd weerspiegelt. Verne beschrijft gedetailleerd de werking van de luchtballon en de verschillende instrumenten die Fergusson gebruikt om zijn reis mogelijk te maken. Dit geeft het boek een realistisch tintje en toont Verne's fascinatie voor technologie en wetenschap.

Het boek is geschreven in de typische stijl van Jules Verne, met gedetailleerde beschrijvingen, levendige personages en een vleugje humor. Het is een meeslepend verhaal dat de lezers meeneemt op een avontuurlijke reis door het onbekende Afrika.

Vijf weken in een luchtballon is een klassieker in het avonturengenre en heeft bijgedragen aan de populariteit van Jules Verne als een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Het boek is een must-read voor liefhebbers van avontuur, ontdekkingsreizen en wetenschap.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.