Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Kuil, Pieter van der - Een parel aan de Veluwezoom; Oosterbeek

Schrijver:
Titel: Een parel aan de Veluwezoom; Oosterbeek als toeristische trekpleister
ISBN: 97890782155
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Kontrast, 2008
Bijzonderheden: Nieuw. Harde kaft, gebonden, 304 bladzijden met veel foto's en afbeeldingen
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Oosterbeek ontstaat rond de Oude Kerk aan de Dorpsweg, aan het begin van de negentiende eeuw. Met 800 bewoners, klimt Oosterbeek langzaam via de Weverstraat naar de Utrechtseweg. Vestiging van vooraanstaande families die landgoederen aanleggen: de Hemelse Berg, de Oorsprong, de Bilderberg, waar men kon wandelen. Het weidse landschap, de vergezichten en schilders die dit alles in beeld brengen trekken eerst dagjesmensen uit Arnhem maar brengen dan een toeristenstroom op gang die zorgt voor het ontstaan van horeca. De Doornenkamp, Schoonoord, Dreyeroord, de Westerbouwing, de Tafelberg, Vreewijk en de Bilderberg. Ook het pensionwezen bloeit gaandeweg volop. De bevolking profiteert van de ontwikkeling. Menig café, veelal aan de Utrechtseweg, maakt glorietijden door. Toeristen moeten vermaakt worden en een cultureel leven ontstaat. Oosterbeek wordt tot een toeristische trekpleister van formaat.

Maar ook gaat veel weer verloren. Pensions verdwijnen, hotels sluiten, karakteristieke villa’s worden afgebroken of door gevechtshandelingen in WO II vernield. Grote ontwikkelingen en kleine verhalen. Ontroerend en vertederend, vaak een glimlach oproepend: “Een parel aan de Veluwezoom”
Verder lezen

A-B-C aan Zee uit Den Burg

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kuil, Pieter van der - Een parel aan de Veluwezoom; Oosterbeek als toeristische trekpleister Kuil, Pieter van der - Een parel aan de Veluwezoom; Oosterbeek als toeristische trekpleister