Kuil, Pieter van der - Een parel aan de Veluwezoom; Oosterbeek

Schrijver:
Titel: Een parel aan de Veluwezoom; Oosterbeek als toeristische trekpleister
ISBN: 97890782155
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Kontrast, 2008
Bijzonderheden: Nieuw. Harde kaft, gebonden, 304 bladzijden met veel foto's en afbeeldingen
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Oosterbeek ontstaat rond de Oude Kerk aan de Dorpsweg, aan het begin van de negentiende eeuw. Met 800 bewoners, klimt Oosterbeek langzaam via de Weverstraat naar de Utrechtseweg. Vestiging van vooraanstaande families die landgoederen aanleggen: de Hemelse Berg, de Oorsprong, de Bilderberg, waar men kon wandelen. Het weidse landschap, de vergezichten en schilders die dit alles in beeld brengen trekken eerst dagjesmensen uit Arnhem maar brengen dan een toeristenstroom op gang die zorgt voor het ontstaan van horeca. De Doornenkamp, Schoonoord, Dreyeroord, de Westerbouwing, de Tafelberg, Vreewijk en de Bilderberg. Ook het pensionwezen bloeit gaandeweg volop. De bevolking profiteert van de ontwikkeling. Menig café, veelal aan de Utrechtseweg, maakt glorietijden door. Toeristen moeten vermaakt worden en een cultureel leven ontstaat. Oosterbeek wordt tot een toeristische trekpleister van formaat.

Maar ook gaat veel weer verloren. Pensions verdwijnen, hotels sluiten, karakteristieke villa’s worden afgebroken of door gevechtshandelingen in WO II vernield. Grote ontwikkelingen en kleine verhalen. Ontroerend en vertederend, vaak een glimlach oproepend: “Een parel aan de Veluwezoom”
Verder lezen

A-B-C aan Zee uit Den Burg

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kuil, Pieter van der - Een parel aan de Veluwezoom; Oosterbeek als toeristische trekpleister Kuil, Pieter van der - Een parel aan de Veluwezoom; Oosterbeek als toeristische trekpleister

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij A-B-C aan Zee

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met A-B-C aan Zee
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en A-B-C aan Zee een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van A-B-C aan Zee vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • A-B-C aan Zee kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.