Ad van den Bulck, Adriaan van Roode - Een magtig Toonwerk

Schrijver:
Titel: Een magtig Toonwerk
ISBN: 9789073437005
Uitgever: Geschiedkundige Kring Van Stad En Land Van Bergen Op Zoom
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 11,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het Ibach-orgel in Bergen op Zoom heeft een lange en bewogen geschiedenis achter zich.
Oorspronkelijk gebouwd in 1863 voor de kerk van de H. Maagd Maria Ten-Hemel-Opgenomen heeft dit monumentale instrument in de loop der jaren diverse ingrijpende wijzigingen ondergaan en bovendien nog een verhuizing naar de Grote of St.-Gertrudiskerk aan de overzijde van de Grote Markt meegemaakt.
In dit rijk geïllustreerde boek wordt deze levensloop uitgebreid beschreven en toegelicht tegen de achtergrond van de (kerk)muzikale en orgelbouwtechnische ontwikkelingen. Bovendien vindt u er een beschrijving van alle voorgaande orgels, zowel in de Maagd- als in de Gertrudiskerk, en van de huidige orgels in laatstgenoemde kerk.
Voorts doet dit boek verslag van de grondige restauratie van dit orgel en van alle speurwerk vóór en tijdens de werkzaamheden, wat zich soms laat lezen als een detective-roman.
Mede voor de lezers die wat minder thuis zijn op het gebied van orgelbouw zijn aan het eind van sommige hoofdstukken korte, prettig leesbare en interessante stukjes ingevoegd, de Intermezzi. Mogelijk wilt u na het lezen van zo'n Intermezzo toch meer weten van het fascinerende muziekinstrument dat orgel heet. Welnu, in dit boek vindt u dan stof te over.
Dankzij de toewijding, de kennis en het vakmanschap van orgelbouwer en adviseurs en de inventiviteit en het doorzettingsvermogen van het bestuur van de Stichting Restauratie Ibach-orgel Bergen op Zoom kunnen we nu weer genieten van dit 'magtig Toonwerk', zo veel mogelijk teruggebracht in zijn oude luisterrijke staat.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ad van den Bulck, Adriaan van Roode - Een magtig Toonwerk Ad van den Bulck, Adriaan van Roode - Een magtig Toonwerk