W. Johannesma - Taal en teken - a-jaar

Schrijver:
Titel: Taal en teken - a-jaar
ISBN: 9789030409533
Uitgever: Vbk Media
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 11,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Wim Johannesma is In 1936 geboren in Geleen (Zuid-Limburg). Zijn jeugdjaren werden getekend door oorlog en vrede, dat wil zeggen door de periode voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en daarnaast door de katholieke omgeving en atmosfeer waarin hij toen leefde. Hij doorliep het klein- en grootseminarie van de paters montfortanen en werkte korte tijd als missionaris onder de Dajaks van WestKalimantan (West-Borneo), Indonesië. Hij' vroeg en ontving dispensatie van zijn verplichtingen, en volgde een kunstopleiding in Aken (Duitsland). Hij werkte daar als beeldhouwer en illustrator.

Dankzij de opdrachten van de uitgeverij Bergmoser & Höller aldaar kon hij zijn stijl en weg vinden in het maken van tekeningen ten dienste van de Duitse parochiebladendienst Image in Duitsland. Dit boekje vormt het resultaat van jarenlange omgang met zwart/wit-vormen die passen bij een liturgische sfeer zoals iconen dat doen in het Oosten.

De teksten, gebaseerd op de liturgische lezingen va het A-jaar, zijn een poging om iets in woorden uit te drukken dat zo dicht mogelijk bij de afbeeldingen komt. Taal en teken zoeken elkaar, tastenderwijze, en vinden elkaar. In 1996 verscheen een deel voor het B-jaar.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

W. Johannesma - Taal en teken - a-jaar