Vercors (Jean Bruller) - The battle of silence

Schrijver:
Titel: The battle of silence
Taal: Engels
Uitgever: Holt, Rinehart and Winston
Bijzonderheden: GEBONDEN editie - boek en omslag licht beschadigd
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Jean Marcel Bruller [Vercors] (Parijs, 26 februari 1902 – aldaar, 10 juni 1991) was een linkse, Franse schrijver.

Leven en werk
Zijn moeder was Ernestine Bourbon, een docente, zijn vader Louis Bruller was een Hongaar van joodse afkomst. Zijn geboorte-acte vermeldt de naam Brüller. Dat umlaut heeft hij nooit gebruikt.

Bruller werkte als illustrator tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Daarna ging hij in het verzet en werd in 1942 medeoprichter van de verzetskrant 'Éditions de Minuit'.

Bruller publiceerde onder het pseudoniem Vercors (naar een belangrijke schuilplaats voor het verzet) en debuteerde in 1942 met de verzetsroman Le Silence de la mer. In dit boek wordt verhaald van een oude man en zijn nichtje die uiting geven aan hun verzet tegen de Duitsers door niet te spreken met de Duitse officier die bij hen in huis is ingetrokken. De officier, een componist die droomt van een broederschap tussen de Fransen en de Duitsers, is zwaar teleurgesteld en verlaat uiteindelijk gedesillusioneerd hun huis om zich te voegen bij het oostfront ("de hel"). Le Silence de la mer werd in 1948 verfilmd. Ook zijn latere roman Les Animaux dénaturés (1952) werd verfilmd (onder de titel Skullduggery).
Verder lezen

EURODAM uit Amsterdam

particulier

Logo EURODAM

EURODAM - Nederlandse en vertaalde literatuur - en non-fictie titels. Zeer nette exemplaren vanaf €1,00 tot maximaal €3,50 per stuk. Recentelijk aangevuld met iets duurdere boeken uit een speciale collectie met boeken over Zuid Afrika en omringende landen en ook India - voornamelijk op het gebied van geschiedenis en reizen. DAGELIJKESE AFHANDELING VAN BESTELLINGEN. Verzendkosten Nederland via PostNL met ingang van januari 2023, vanaf €4,15 voor brievenbuspakjes. Verzendkosten naar het buitenland op aanvraag. Aanmeldingen voor de gratis NIEUWSBRIEF met aanwinsten en bijzondere aanbiedingen via serrurier2016[at]gmail.com. Heeft u na twee dagen nog geen reactie van SERRURIER op uw bestelling ontvangen, kijkt u dan nog even in uw SPAM box.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vercors (Jean Bruller) - The battle of silence

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij EURODAM

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met EURODAM
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en EURODAM een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van EURODAM vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • EURODAM kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.