P. Dentz, Paul Dentz - Wees

Schrijver:
Titel: Wees
ISBN: 9789059115804
Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De roman Wees gaat over de tragiek van een jonge student, het raadsel van de dood van zijn moeder en de dramatische confrontatie op latere leeftijd met zijn verleden.
De naoorlogse tijd, de naweeën van de Tweede Wereldoorlog, de burgerlijkheid van de jaren vijftig, de wederopbouw en het nieuwe materialisme passeren in het boek de revue. Het verslag van de Werdegang van de hoofdpersoon geeft daarbij een onthullende inkijk in het studentenmilieu van de jaren zestig. De studie van de student aan een tandheelkundige kliniek speelt een belangrijke rol in het verhaal, maar ook de groentijd, de aarzelende stappen op het pad van de liefde, de verhouding met zijn pleegouders en de vriendschappen.
In de beslotenheid van enge studentenkamers vindt de innerlijke strijd van de ik-figuur plaats om de eenzaamheid van zijn jeugd achter zich te laten en daarbij is er de rigide voorbereiding op een plaats in de maatschappij. De verlatenheid door de vroege dood van beide ouders, de opvang in een pleeggezin, de wisselvallige middelbare schooltijd bemoeilijken die voorbereiding.

Paul Dentz, tandarts, woonachtig in Leiden, schreef jarenlang artikelen voor Bres, Arts & Auto en het NT. Hij debuteerde in 1989 bij De Beuk met de verhalenbundel De Cycloop en in 2005 verscheen de bundel Het lachende Gebit.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

P. Dentz, Paul Dentz - Wees