Nieuwenhof, Rombout van den - De taal van verandering / verande

Schrijver:
Titel: De taal van verandering / veranderen in dialoog
ISBN: 9789090270661
Taal: Nederlands
Uitgever: ZENO Organisatieontwikkeling
Bijzonderheden: 2013, paperback, goed exemplaar
Prijs: € 19,20
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
Maar weinig veranderingsprocessen in organisaties verlopen succesvol. En áls een aanpak op één plaats tot succes heeft geleid, wil dat nog niet zeggen dat deze in een andere situatie ook effectief zal zijn. 'Veranderingen vinden plaats in een specifieke context, en moeten dus ook contextspecifiek worden benaderd' aldus Rombout van den Nieuwenhof in De Taal van Verandering. Veel veranderingen zijn tegenwoordig dynamische en complexe processen. De auteur pleit ervoor veranderingen niet te reduceren tot eenvoudige tools en simpele modellen. Daar ligt de belangrijkste oorzaak voor falen. In De taal van Verandering laat hij zien hoe juist verschillende perspectieven (verschillende 'talen') kunnen bijdragen aan het vormgeven van succesvolle veranderingen. Door in een dialoog over veranderprocessen 'productieve spanning' te introduceren, kunnen verschillen leiden tot rijkere aanpakken van complexe verandervraagstukken. Succesvol veranderen in essentie dus een dialogisch proces van gemeenschappelijke betekenisgeving. Centraal staat de ontwikkeling van phronèsis: praktische wijsheid voor het concrete geval. De Taal van Verandering omvat een uitgebreide beschrijving van organisatiekundige, veranderkundige en filosofische opvattingen en vat deze samen in praktische aanpak van dynamische en complexe ('taaie') verandervraagstukken door dialoog.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Nieuwenhof, Rombout van den - De taal van verandering / veranderen in dialoog Nieuwenhof, Rombout van den - De taal van verandering / veranderen in dialoog