Mariëtte Meester, Jaap de Ruig - What David sees; Wat David zi

Schrijver:
Titel: What David sees; Wat David ziet
ISBN: 9789050481601
Uitgever: Jaap de Ruig
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In 1990 reisde Jaap de Ruig voor het eerst naar Roemenië, als fotograaf. Het was een paar maanden na de Roemeense revolutie. Een jaar later, bij een volgend bezoek, ontmoette hij een Roma-jongen van negen, David Vasile, die in een provinciestadje in het zuiden woonde, in een wijk tussen duizenden andere Roma. Jaap bleef David en zijn familie bezoeken, maar na een paar jaar verloren ze elkaar uit het oog. Toen het in 2005 toch weer tot een ontmoeting kwam, bleek dat Davids ouders hem van school hadden gehaald. Net als zijn vader en grootvader was hij blikslager geworden, een familietraditie. Hij maakte voornamelijk trechters en verkocht ze langs de kant van de weg.
In 2010 vroeg David aan Jaap een fotocamera te leen om zijn eigen bestaan te kunnen vastleggen. Tijdens de jaren erna heeft dit gezamenlijke project ongeveer zesduizend foto's opgeleverd. Zo heeft David meegeholpen de huidige tijd vast te leggen en daarmee de toekomstige geschiedenis van de Roemeense Roma te genereren. Een selectie van de foto's is opgenomen in het boek What David Sees / Wat David ziet samen met een tekst van schrijfster Mariët Meester, partner van De Ruig en bekend van onder andere Sla een spijker in mijn hart – Roemeense Roma na de revolutie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mariëtte Meester, Jaap de Ruig - What David sees; Wat David ziet