Sahl Hans - Memoires van een moralist

Schrijver:
Titel: Memoires van een moralist
ISBN: 9789025402389
Uitgever: Atlas
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Hans Sahl (1902-1993) wordt in Dresden geboren als zoon van welgestelde, joodse ouders. Hij studeert kunst- en literatuurgeschiedenis en filosofie en werkt vervolgens van 1924 tot 1932 als recensent voor verschillende kranten.
In 1933 vlucht hij berooid naar Praag en komt na verloop van tijd in Parijs terecht. Hij vertelt over Joseph Roth, die zich later dood zal drinken, en die op een nacht tegen Sahl schreeuwt: 'Ik wil hier blijven! Ik ga niet weg! Ik wil niet naar Amerika! Ik ben een Europeaan en ik wil in Europa sterven, hier in de straten van Parijs!'
Na de totstandkoming van het verdrag tussen Hitler en Stalin breekt Sahl voor altijd met het communisme. Hij doet verslag van zijn verblijf in een interneringskamp in 1939 en 1940, waar Walter Benjamin in een hoekje zat, achter een aardappelzak die als gordijn fungeerde, en - omdat hij niets beters te doen had - een krant oprichtte.
In 1941 vlucht Sahl naar de Verenigde Staten. Na een leven als banneling keert Sahl uiteindelijk in 1989 weer terug naar Duitsland.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sahl Hans - Memoires van een moralist Sahl Hans - Memoires van een moralist Sahl Hans - Memoires van een moralist Sahl Hans - Memoires van een moralist