Stappen thema 7 uw wil geschiede handl dr 1

Schrijver:
Titel: Stappen thema 7 uw wil geschiede handl dr 1
ISBN: 9789024279142
Uitgever: Vbk Media
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 10,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit is het zevende thema van het catecheseproject Stappen. Het project biedt, zoals de ondertitel zegt, catechesemateriaal voor het geloofsgesprek met jongeren tussen de 15 en de 17 jaar. Deze leeftijdsaanduiding is uiteraard globaal, maar als werkgroep hebben we deze groep voor ogen. Als u al eens eerder met een thema uit deze serie werkte, dan weet u hoe het catecheseproject is opgezet en wat de achtergrondgedachten zijn. Overigens is deze informatie als bijlage achter in deze handleiding opgenomen. De volgorde is zo, dat u eerst de inleiding op het thema aantreft; daarna het overzicht van de avonden en de gebruikte werkvormen en vervolgens uitgewerkt materiaal voor zes stappen. En tenslotte de achtergrondinformatie. Deze handleiding is bedoeld voor u als catecheet. Voor de catechisanten is er een aparte katern met foto's, teksten en tekeningen.

Uw wil geschiede ...
In dit deel gaat het steeds om de vraag, hoe wij Gods betrokkenheid bij 'de dingen van het leven' zien en ervaren. Vanuit de traditie van het christelijk geloof denken we dan aan begrippen als 'voorzienigheid' 'Gods almacht' en ook'Gods wil'. We snijden dan een spannend thema aan, omdat hier veel vragen liggen, diepe vragen van onszelf, vragen die veelal blijvend van aard zijn. Het is dan ook niet eenvoudig om dit thema aan de orde te stellen. Het kan onszelf raken als catecheten, maar ook onder de catechisanten kunnen er zijn, die al de eerste schade in het leven hebben opgelopen en zichzelf geplaatst zien tegenover levensvragen. Vanwege de aard van het thema is het dan ook heel belangrijk, dat er in de catechisantengroep een gevoel van veiligheid en onderling vertrouwen is. Maar ook al zitten er moeilijke aspecten aan, toch meenden we als werkgroep het thema niet te kunnen laten liggen. Daarvoor zijn de vragen, die vanuit allerlei levenssituaties aan het geloof gesteld worden te in- en aangrijpend, ook bij jonge mensen. In dit project worden op de grote vragen van verdriet en lijden geen pasklare antwoorden geboden. Gesteld dat die er zijn. En gesteld dat verklaringen ons tot in het hart zouden kunnen troosten. We spreken niet voor niets over 1 vragen die blijven ...' In het project verkennen we de vragen die hier liggen. We bespreken de antwoorden, die mensen zochten en soms voor zichzelf gebruiken. Ook laten we zien, dat de wil van God zoals we die uit de Bijbel kennen, gericht is op heil, op geluk voor mensen. Hij staat in deze vragen dan ook niet tegenover ons, maar naast ons. Daarom loopt dit project uit op het samen voorbereiden van een dienst van woord en gebed. Niet als een toegift, maar als een zinvolle afsluiting. In de kring van de gelovigen klinken het kyrië en het gloria. Ten overstaan van God geven we met elkaar en voor elkaar woorden aan wat ons hoog zit en geeft God zijn woorden aan ons.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.