Stallaert C.ss.R., Th. (Pater) en de Abdij van Berne Heeswijk

Schrijver:
Titel: KLEIN BREVIER. Van de Advent tot aan Drievuldigheidszondag. Tweede uitgave
ISBN: n.v.t.
Taal: Nederlands
Uitgever: J.H. Gottmer Haarlem - Antwerpen z.j. (= 1952?)
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Ingebonden, in zwartkleurige kunstlederen band, met monogram (op het voorplat) en goudletter-indruk (op de rug). Met rood op snede. Met leeslinten (4, in kleur). Pg's. 6 + XXI + 944 + 220 + VI + 38 + 16. Conditie: puntgaaf
Prijs: € 12,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Met illustraties (zw/w).
----------------------------------------------------------
'Secreteria Di Stato Di Sua Santita Uit het Vaticaan, 15 november 1952
N. 271559.

Zeereerwaade Pater,

Ik haast mij U ervan in kennis te stellen, dat de verheven Opperpriester het door U in het Nederlands samen-
gestelde werk, dat tot titel draagt "Klein Brevier", een niet geringe lof heeft weaardig gekeurd.
Wat reeds lange tijd gewenst werd, is nu tot een goed en schoon einde gebracht. Dit boekje immers munt uit door vele voortreffelijke eigenschappen, vooral door het wijze inzicht, waarmede uit de liturgische gebeden een keuze is gemaakt, door de nauwgezette vertaling, door de voortreffelijkheid van het gebruikte materiaal en voor de degelijke en fraaie typografische verzorging.
Voor Zijne Heiligheid is het een bijzondere vreugde, dat U door een dergelijk werk hebt bijgedragen tot de verspreiding en bevordering van de liturgische godsvrucht, waarom Hij U dan ook geluk wenst.
Want in de gemeenschappen der chrtistengelovigen bloeien krachtig allerlei deugden, wanneer zij goed tot God bidden; dan echter bidden zijn op de beste wijze, wanneer zij bidden met de Kerk, waaraan de geest van genade en smeekbede is gegeven (Zach. 12,10) en daarbij - wat het bidden veraangenaamt - zich richten naar de wisselende tijden en de verscheidenheid van de feestdagen.
Daarom wens Zijne Heiligheid van ganser harte, dat het Klein Brevier gebruikt zal worden zowel bij klooster-
lingen, aan wie de voor hen vastgestelde levenswijze dit veroorlooft, als bij de leken.
Hij verwacht daarvan een rijke overvloed van heilzame vruchten en verleent U, als onderpand van Gods gaven, met bijzonder vaderlijke genegenheid, Zijn Apostolische Zegen.

Intussen verklaar ik mij met gepaste hoogachting de U zeer toegenegen
Jo Bapt. Montini Subst.

Aan de Zeereerwaarde Pater Th. Stallaert C.ss.R. Roermond'.
--------------------------------------
Opm. (in deze uitgave):
'Dit Klein Brevier bestemd voor kloosterlingen en leken bevat in vereenvoudigde vorm alle officies van het Romeins Brevier'.
----------------------------------

Iets uit/ over dit Brevier
'Lectori Salutem
Gedurende de laatste jaren heeft de liturgische beweging ook in ons land veel goeds tot stand gebracht.
Ze heeft meegewerkt aan het bijbrengen van een grotere waardering voor de fundamentele waarden van het
Christendom, zoals die vervat liggen in de heilige Liturgie: Misoffer, Sacramenten en Kerkelijk Gebed.
Tot nu toe is er reeds veel gedaan om de heilige Mis en de Sacramenten een grotere plaats te geven in het leven van de Christen.Het Kerkelijk Gebed is echter nagenoeg geheel onbekend en vreemd gebleven voor de leek in de wereld en zelfs voor vele religieuzen. Door Pater Th. Stallaert C.ss.R. en de Abdij van Berne te Hees-wijk is nu een "Klein Brevier" samengesteld, dat deze leemte zal gaan vullen.
De Kerk bidt zonder ophouden. Al haar priesters en vele kloosterlingen bidden elke dag het Brevier. Ze verheerlijken God in psalmen en hymnen, ze lezen van de heilsgebeurtenissen van het Oude en Nieuwe Verbond, ze lezen de geschriften der Vaders. Ze bidden het Gebed der Kerk, dat elke dag opnieuw in steeds wisselende vormen, aangepast aan de tijd van het jaar, het Misoffer als het ware omgeeft met een heerlijke krans van bloemen.
Het "Klein Brevier" ademt diezelfde geest der Kerk, daar het geheel ontleend is aan het Romeins Brevier, waarvan het een deskundige vertaling en een verkorte bewerking is. Om deze redenen zijn Wij verheugd, dat dit "Klein Brevier" verschenen is.
Het zal begrijpelijk zijn, dat er in het begin bij het bidden moeilijkheden ontstaan, doordat men nog te vreemd staat tegenover de gebedsgeest der Kerk of nog niet vertrouwd is geraakt met de samenstelling en de rubrieken. Deze bezwaren gelden ook voor de priesters, en ondanks dat wil de Kerk, dat ze dagelijks hun Brevier bidden. Ze mogen dus geen beletselen zijn, want, wanneer men enige tijd dit "Klein Brevier" gebeden heeft, dan kan het niet anders, of men zal dat gebed gaan liefhebben.
Gaarne bevelen Wij het "Klein Brevier" Onze gelovigen aan en vooral Onze religieuzen, die niet tot het bidden van het Breviarium Romanum verplicht zijn. Wij hopen, dat het veel zal bijdragen tot de eer van God, tot heil van onze Moeder de heilige Kerk en tot geestelijk welzijn van de gebruikers.

Gegeven te Utrecht, de 2e Pinksterdag, 6 juni 1949.
Kard. Joh. de Jong
Aartsbisschop van Utrecht'.

Wat een schoonheid dit Brevier!
Het zou de Kerk(en), het zou de Kerkmens(en) sieren wanneer men ...
Verder lezen

BOOKS TO DESIRE uit Zaltbommel

particulier

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Stallaert C.ss.R., Th. (Pater) en de Abdij van Berne Heeswijk - KLEIN BREVIER. Van de Advent tot aan Drievuldigheidszondag. Tweede uitgave Stallaert C.ss.R., Th. (Pater) en de Abdij van Berne Heeswijk - KLEIN BREVIER. Van de Advent tot aan Drievuldigheidszondag. Tweede uitgave Stallaert C.ss.R., Th. (Pater) en de Abdij van Berne Heeswijk - KLEIN BREVIER. Van de Advent tot aan Drievuldigheidszondag. Tweede uitgave Stallaert C.ss.R., Th. (Pater) en de Abdij van Berne Heeswijk - KLEIN BREVIER. Van de Advent tot aan Drievuldigheidszondag. Tweede uitgave Stallaert C.ss.R., Th. (Pater) en de Abdij van Berne Heeswijk - KLEIN BREVIER. Van de Advent tot aan Drievuldigheidszondag. Tweede uitgave Stallaert C.ss.R., Th. (Pater) en de Abdij van Berne Heeswijk - KLEIN BREVIER. Van de Advent tot aan Drievuldigheidszondag. Tweede uitgave

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS TO DESIRE

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS TO DESIRE
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS TO DESIRE een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS TO DESIRE vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS TO DESIRE kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.