Jonker, H. (prof.dr./ds.) - De man uit Anathoth en zijn woord.

Schrijver:
Titel: De man uit Anathoth en zijn woord. Flitsen uit het leven van Jeremia
ISBN: n.v.t.
Taal: Nederlands
Uitgever: Gebr. Zomer & Keuning. Wageningen z.j.
Bijzonderheden: Hardback, hardcover. Ingenaaid, in zwartkleurige-kunstlederen band, met goudletter-indruk. Pg's. 88. Conditie: boekblok: prima; de band heeft lijm- en bibliotheek-sporen
Prijs: € 5,65 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Professor doctor dominee Hendrik Jonker, Kampen 28.03.1917 - Bilthoven 09.10.1990.
Was predikant binnen de Nederlandse. Herv. Kerk in de Gemeenten Amersfoort (1943, hulpprediker), Molenaarsgraaf (1944), Bodegraven (1946 en Amsterdam (1950-1959).
Gepromoveerd in 1954 tot doctor theologiae aan de RUU -promotor prof.dr. J. Severijn - op de dissertatie
'Over Jaspers' Metamorphose der Bijbelse religie'.
Hoogleraar aan de Rijks Universiteit Utrecht vanwege de Nederlandse. Herv. Kerk in de vakken bijbelse theologie, wezen en geschiedenis van het apostolaat en praktische theologie van 1959 - 1984.

Iets uit/ over dit boek.
'WOORD VOORAF
Op de Zondagavonden van de maanden October en November 1951 werden door mij voor de N.C.R.V.-zender voordrachten over Jeremia uitgesproken onder de titel "De man uit Anatoth en zijn woord".
Deze voordrachten vindt u in dit boekje terug. Ze zijn grotendeels ongewijzigd gelaten en dragen daardoor het karakter van toespraken. Alleen zijn ze persklaar gemaakt en hier en daar aangevuld.
De hoofdstukken 4 en 8 zijn niet voor de microfoon uitgesproken.
De bedoeling van deze voordrachten was de figuur vanJeremia dichter bij ons te brengen en zijn woord meer tot ons te doen spreken.
De profeet Jeremia verdient zulks.
Door de willekeurige samenvoeging vanher boek Jeremia van zijn toespraken en geschiedkundige bijzonderheden, is het voor de trouwe bijbellezer ten enenmale onmogelijk door kapittelsgewijs lezen de man, zijn leven en zijn woord in het vizier te krijgen.
Dit boekje beoogt niets meer te zijn dan een eerste steun bij het lezen van Jeremia, overigens een gebrek, kogen steun, daar lang niet alles ter sprake is gebracht. Alleen een summier overzicht van Jeremia's leven en een verheldering der historische achtergronden van zijn woord zijn gegeven, opdat de lezer worde aange-
spoord tot zelfstandig, diepgaander onderzoek. In dit onderzoek zal blijken hoe "actueel" de woorden van Jeremia zijn en hoe ze ook voor ons leven en onze tijd nog volstrekte geldigheid bezitten als Woord Gods.
H.J.'.
Verder lezen

BOOKS TO DESIRE uit Zaltbommel

particulier

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jonker, H. (prof.dr./ds.) - De man uit Anathoth en zijn woord. Flitsen uit het leven van Jeremia Jonker, H. (prof.dr./ds.) - De man uit Anathoth en zijn woord. Flitsen uit het leven van Jeremia Jonker, H. (prof.dr./ds.) - De man uit Anathoth en zijn woord. Flitsen uit het leven van Jeremia Jonker, H. (prof.dr./ds.) - De man uit Anathoth en zijn woord. Flitsen uit het leven van Jeremia Jonker, H. (prof.dr./ds.) - De man uit Anathoth en zijn woord. Flitsen uit het leven van Jeremia

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS TO DESIRE

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS TO DESIRE
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS TO DESIRE een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS TO DESIRE vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS TO DESIRE kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.