Hellinga, W. Gs. (dr.). Bewerkt, toegelicht en ingeleid - Een S

Schrijver:
Titel: Een Schoon Liedekens Boeck van 1544 in den welcken ghy in vinden sult. Veelderhande lidekens. Oude en nyeuwe. Om droefheyt en melancolie te verdryven (...). Zie bij Meer info.
Taal: Nederlands
Uitgever: L.J.C. Boucher 's- Gravenhage 1941
Bijzonderheden: Hardback, hardcover. Ingebonden, in witkleurige imitatieperkamenten band. Met tekeningen/ illustraties (zw/w). Met stofomslag. Formaat: 21x13cm. Conditie: zeer goed, best
Prijs: € 19,85 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Vervolg ondertitel
' ... Item hier zijn noch toeghedaen meer dan Veertichderhande nieuwe liddekens die in ghee ander liedekensboecken staan. Hier achter aen vervolghende'.

'Deze nieuwe uitgave van "Een Schoon Liedekens-Boeck" werd met een letter van Frederic Goudy gedrukt onder leiding van A.A.M. Stols op de persen van de Firma Bosten & Stols te Maastricht. De illustraties zijn ontleend aan "L' Art typographique dans Les Pays-Bas pendant les annés 1500-1540" door Wouter Nijhoff ('s- Gravenhage 1903-1926) en aan "Anciens lives à figures italiens" door P. de Marinis (Milaan, 1925)
De oplage werd beperkt tot 1500 exemplaren op gevergeerd papier van G.C.A. Corvey, gebonden in half linnen, en 15 exemplaren gebonden in heel perkament. 1941'.

'Van de 221 liederen werd een hoderdtal door Dr. W. Hellinga bewerkt voor de lezer die niet door de moeilijk-
heden van het "Oud-Nederlandsch" heen kan lezen. De overige liederen werden herdrukt naar de uitgave van Hoffmann von Fallersleben (1855).
Allen die geboeid worden door de XVIe-eeuwer, die de schilders, tekenaars en plaatsnijders uit die tijd ons laten zien, kunnen nu ook zijn stem horen. Voor de filoloog wordt, daar de tweede herdruk reeds lang uitver-
kocht is, eindelijk weer de volledige tekst van deze kostelijke bron beschikbaar'.

'Bij de anastatische herdruk.
Wij hebben samen in een moeilijk tijd dit boekje gemaakt voor ons plezier en voor het plezier van de lezers.
Een herdruk kon niet worden uitgegeven omdat er te veel belangstelling was van een zijde, die ons niet beviel. Om een of andere reden hadden we er dit jaar weer plezier in het uit te geven door middel van een techniek, die het boek voor vele lezers bereikbaar maakt.
W.H. & L.B. 1968'.

'Het uiterlijk van deze uitgave, in oblongformaat, smaakvol gebonden en geïllustreerd, voldoet aan hoge eisen. Het denkbeeld, een facsimilé-uitgave te doen verschijnen van het enig bewaarde exemplaar, heeft Hellinga terecht laten varen. Een dergelijk onaanzienlijk, moeilijk leesbaar boekje, zou weinig aantrekkelijk zijn voor de moderne lezer. Met gelijktijdige toepasselijke houtsneden versierd maakt het nu een antieke indruk, zonder rechtstreeks imitatie te zij. Terecht is ook de oude spelling bewaard.
Prof. C.G.N. de Vooys (1942)'.
Verder lezen

BOOKS TO DESIRE uit Zaltbommel

particulier

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hellinga, W. Gs. (dr.). Bewerkt, toegelicht en ingeleid - Een Schoon Liedekens Boeck van 1544 in den welcken ghy in vinden sult. Veelderhande lidekens. Oude en nyeuwe. Om droefheyt en melancolie te verdryven (...). Zie bij Meer info. Hellinga, W. Gs. (dr.). Bewerkt, toegelicht en ingeleid - Een Schoon Liedekens Boeck van 1544 in den welcken ghy in vinden sult. Veelderhande lidekens. Oude en nyeuwe. Om droefheyt en melancolie te verdryven (...). Zie bij Meer info. Hellinga, W. Gs. (dr.). Bewerkt, toegelicht en ingeleid - Een Schoon Liedekens Boeck van 1544 in den welcken ghy in vinden sult. Veelderhande lidekens. Oude en nyeuwe. Om droefheyt en melancolie te verdryven (...). Zie bij Meer info. Hellinga, W. Gs. (dr.). Bewerkt, toegelicht en ingeleid - Een Schoon Liedekens Boeck van 1544 in den welcken ghy in vinden sult. Veelderhande lidekens. Oude en nyeuwe. Om droefheyt en melancolie te verdryven (...). Zie bij Meer info. Hellinga, W. Gs. (dr.). Bewerkt, toegelicht en ingeleid - Een Schoon Liedekens Boeck van 1544 in den welcken ghy in vinden sult. Veelderhande lidekens. Oude en nyeuwe. Om droefheyt en melancolie te verdryven (...). Zie bij Meer info. Hellinga, W. Gs. (dr.). Bewerkt, toegelicht en ingeleid - Een Schoon Liedekens Boeck van 1544 in den welcken ghy in vinden sult. Veelderhande lidekens. Oude en nyeuwe. Om droefheyt en melancolie te verdryven (...). Zie bij Meer info.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS TO DESIRE

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS TO DESIRE
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS TO DESIRE een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS TO DESIRE vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS TO DESIRE kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.