H. van Sandick - Handreiking Grondexploitatiewet

Schrijver:
Titel: Handreiking Grondexploitatiewet
ISBN: 9789012571012
Uitgever: SDU Uitgever
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 10,60
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Na een aanloop van meer dan twaalf jaar is de Grondexploitatiewet op 1 juli 2008 in werking getreden, als afdeling van de Wet ruimtelijke ordening. Hoewel de Grondexploitatiewet geen grote veranderingen beoogde, hebben alle partijen die betrokken zijn bij gebiedsontwikkeling toch hun werkwijze en soms ook hun strategie moeten aanpassen. Deze veranderingen waren er zowel voor gemeenten als voor particuliere grondeigenaren. Gemeenten hebben nu de beschikking over een verbeterd kostenverhaalsinstrumentarium, en beschikken over de mogelijkheid om publiekrechtelijke locatie-eisen en eisen aan bepaalde woningbouwcategorieën te stellen.

Deze geheel geüpdate handreiking biedt de praktische vertaalslag van de wettekst
Handreiking Grondexploitatiewet behandelt:

- de complete Afdeling Grondexploitatie van de Wet ruimtelijke ordening en is gericht op de praktische toepassing daarvan
- inclusief omgevingsvergunning en Crisis- en herstelwet (in deze tweede druk van de Handreiking Grondexploitatiewet zijn alle wettelijke ontwikkelingen tot en met 1 oktober 2010 verwerkt)
- naast de Wabo en de Crisis- en herstelwet óók de nieuwe kruimelregeling voor exploitatieplannen
- veel teksten zijn herschreven

Kortom: de Handreiking Grondexploitatiewet is ingrijpend herzien!

Voor wie
De Grondexploitatiewet heeft belangrijke gevolgen voor met name de afdelingen grondzaken, ruimtelijke ordening en de afdeling belast met de verlening van bouwvergunningen. Bij het opstellen van een bestemmingsplan of ander planologisch besluit zal een gemeente rekening moeten houden met de Grondexploitatiewet. Hoewel het al lastig genoeg was om daar in de praktijk om te gaan met de Grondexploitatiewet is de grondbeleidswereld sinds 2008 al weer aanzienlijk veranderd. De crisis trekt diepe sporen. Daarnaast is de wetgeving onverminderd doorgegaan. Voorbeelden zijn de Crisis- en herstelwet en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, die op 1 oktober 2010 de omgevingsvergunning introduceerde. De Handreiking Grondexploitatiewet is zowel bedoeld voor gemeentebestuurders en ambtenaren als voor projectontwikkelaars, particuliere grondeigenaren en andere geïnteresseerden.

Ook interessant voor u:

- Handleiding exploitatieplan
- Handreiking Regeling plankosten exploitatieplan
- Grondzaken in de praktijk

De Handreiking Grondexploitatiewet is tot stand gekomen in samenwerking met het Ministerie van VROM, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Vereniging van Grondbedrijven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

H. van Sandick - Handreiking Grondexploitatiewet