Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

(CIVILITÉ). J. van KRIMPEN - Spécimen des Lettres françoises,

Schrijver:
Titel: Spécimen des Lettres françoises, dites Caractères de Civilité des xvjme et xvijme siècles dans la Collection Typographique de Joh. Enschedé en Zonen.
Uitgever:
Bijzonderheden:
Prijs: € 60,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Haarlem, Joh. Enschedé en Zonen, 1926. Karton met titeletiket. 40 p. Gezet uit de Civilité (en enkele andere antieke letters) en gedrukt op Hollandsch Vergé van de Koninklijke Papierfabriek Pannekoek. 1e druk. Rugje ontbreekt. Platten flink verbruind. Letterproef van de Civilité, de barokke zestiende-eeuwse troetelletter van Jan van Krimpen, een van de eerste die door hem werd samengesteld. met schitterende, hoogst veeleisende typografie. Een sierlijke letter, niet zozeer om te lezen, maar om te bewonderen! Met lettervoorbeelden en de ingewikkeldste kapitalen en ligaturen. Teksten van o.a. Rabelais, Hooft, Johan de Brune, Erasmus, Starter en Ronsard. Dit op de rug beschadigde, maar van binnen prachtige boek is afkomstig uit de collectie van Jans zoon Huib van Krimpen, met zijn exlibris.
Verder lezen

Fokas Holthuis uit Den Haag

zakelijk

Logo Fokas Holthuis

Bezoek onze rijk geïllustreerde website en abonneer u gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

(CIVILITÉ). J. van KRIMPEN - Spécimen des Lettres françoises, dites Caractères de Civilité des xvjme et xvijme siècles dans la Collection Typographique de Joh. Enschedé en Zonen.