Haar, K. - Verhuizen met kinderen na (echt)scheiding. De belang

Schrijver:
Titel: Verhuizen met kinderen na (echt)scheiding. De belangenafweging voor en na de invoering van de Wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding.
ISBN: 9789088631344
Taal: Nederlands
Uitgever: Celsus juridische uitgeverij, Tilburg
Bijzonderheden: Paperback, 2014, 152 blz. Hoek uit schutblad geknipt.
Prijs: € 18,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Wanneer ouders uit elkaar gaan, behouden zij in de regel het gezamenlijk gezag. Maar conflicten liggen op de loer. Als één van beide ex-partners een leven in een ander (deel van het) land wil opbouwen en de andere ouder geeft geen toestemming voor een verhuizing van de kinderen, kan de verhuizende partner de rechter vragen om vervangende toestemming – een gecompliceerde beslissing, die grote impact kan hebben op het dagelijks leven van de ouders en de kinderen.

In 2009 is de Wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding ingevoerd, die onder meer beoogt scheidingsproblematiek te verminderen. In dit boek onderzoekt mr. Kezia Haar of deze wet hulp biedt in deze moeilijke verhuizingszaken na (echt)scheiding. Daarvoor beschrijft zij eerst de stand van zaken voorafgaand aan de invoering van deze wet, analyseert ze de ratio van deze wet en de handvatten die de wet biedt bij het aanpakken van echtscheidingsproblematiek. Tot slot presenteert zij een uitgebreide analyse van de relevante jurisprudentie sinds de invoering van de wet.

Aan de hand van meer dan honderd onderzochte uitspraken wordt geschetst hoe de typische verhuizingszaak eruit ziet en wat de gevolgen zijn voor de kinderen. Er wordt gekeken naar verhuizingen binnen en buiten Nederland, en wat hiervan de betekenis is. De bijzondere situatie van co-ouderschap wordt nader beschouwd, alsmede enkele andere relevante factoren – zoals de leeftijd van de kinderen – voor de te maken belangenafweging.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.