Truman Capote, Capote, Truman - In koelen bloede

Schrijver:
Titel: In koelen bloede
ISBN: 9789029508827
Uitgever: Singel Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 8,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'In koelen bloede' is een non-fictie roman geschreven door Truman Capote. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van de brute moord op de familie Clutter in het kleine stadje Holcomb, Kansas, in 1959.

Het boek begint met een gedetailleerde beschrijving van de Clutter-familie en hun leven in Holcomb. Herbert Clutter is een welvarende boer en zakenman, zijn vrouw Bonnie is een toegewijde huisvrouw en hun twee kinderen, Nancy en Kenyon, zijn geliefd in de gemeenschap. Op een koude novembernacht worden ze echter bruut vermoord in hun eigen huis.

Capote volgt de nasleep van de moorden en de zoektocht naar de daders. Hij beschrijft de impact van de moorden op de kleine stad en de angst die de gemeenschap overspoelt. Uiteindelijk worden de daders, Perry Smith en Richard Hickock, gevangen genomen en berecht.

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is de manier waarop Capote de personages tot leven brengt. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan en heeft interviews afgenomen met de betrokkenen, inclusief de daders zelf. Hierdoor krijgt de lezer een diepgaand inzicht in de psyche van Perry en Richard, en de omstandigheden die hebben geleid tot de gruwelijke moorden.

Capote schrijft met een meeslepende en filmische stijl, waardoor het boek leest als een spannende thriller. Hij weeft feiten en fictie naadloos samen en creëert een meeslepend verhaal dat de lezer van begin tot eind in zijn greep houdt. Het boek is zowel een gedetailleerd verslag van de moorden als een diepgaande karakterstudie van de daders.

'In koelen bloede' is niet alleen een spannend misdaadverhaal, maar ook een kritische analyse van de Amerikaanse samenleving. Capote onderzoekt thema's als de doodstraf, de psychologie van geweld en de impact van de media op het strafrechtelijk systeem. Hij werpt vragen op over de aard van het kwaad en de grenzen van mededogen.

Het boek werd gepubliceerd in 1966 en werd al snel een bestseller. Het wordt beschouwd als een van de grootste non-fictie romans aller tijden en heeft een blijvende invloed gehad op het true crime genre. Capote's meesterlijke vertelstijl en zijn vermogen om de menselijke psyche te doorgronden maken van 'In koelen bloede' een onvergetelijk boek.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Truman Capote, Capote, Truman - In koelen bloede