Peter Ackroyd - Chatterton

Schrijver:
Titel: Chatterton
ISBN: 9789029039338
Uitgever: Peter Ackroyd
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Chatterton is een roman geschreven door Peter Ackroyd. Het boek is een meeslepend verhaal dat zich afspeelt in zowel het heden als het verleden, waarbij de levens van verschillende personages met elkaar verweven zijn.

Het verhaal begint in het hedendaagse Londen, waar we kennismaken met Charles Wychwood, een jonge en ambitieuze schrijver die worstelt met zijn carrière en persoonlijke leven. Hij raakt gefascineerd door de legendarische dichter Thomas Chatterton, die in de 18e eeuw leefde en op jonge leeftijd zelfmoord pleegde. Charles is vastbesloten om een biografie over Chatterton te schrijven en duikt diep in het leven en werk van de dichter.

Terwijl Charles zich verdiept in het verleden, ontdekt hij dat Chatterton mogelijk niet de tragische figuur is waarvoor hij altijd is beschouwd. Hij stuit op aanwijzingen die suggereren dat Chatterton zijn eigen dood in scène heeft gezet en nog steeds in leven is. Charles wordt steeds meer geobsedeerd door deze theorie en gaat op zoek naar bewijs om zijn vermoedens te bevestigen.

Parallel aan het verhaal van Charles volgen we ook het leven van Chatterton zelf. We krijgen inzicht in zijn jeugd, zijn talent als dichter en zijn worstelingen met armoede en erkenning. Ackroyd schildert een levendig beeld van het 18e-eeuwse Londen en de literaire wereld waarin Chatterton zich bevond. We zien hoe hij worstelt met zijn identiteit en zijn plaats in de maatschappij, en hoe hij uiteindelijk tot zijn tragische einde komt.

Chatterton is een boeiende roman die speelt met de grenzen tussen feit en fictie. Ackroyd weeft historische feiten en personages naadloos samen met zijn eigen verhaal, waardoor een intrigerend en meeslepend geheel ontstaat. Het boek onderzoekt thema's als identiteit, kunstenaarschap en de zoektocht naar waarheid.

Ackroyd's schrijfstijl is rijk en beeldend, waardoor de lezer volledig wordt ondergedompeld in zowel het heden als het verleden. Zijn personages zijn goed uitgewerkt en hebben elk hun eigen complexiteiten en motivaties. De plot is goed opgebouwd en houdt de lezer geboeid tot het einde.

Chatterton is een boek dat zowel literaire fictie liefhebbers als geschiedenisfanaten zal aanspreken. Het is een meeslepend verhaal vol mysterie, intrige en diepgaande thema's. Ackroyd weet op meesterlijke wijze het verleden tot leven te brengen en tegelijkertijd een hedendaags verhaal te vertellen dat de lezer raakt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.