Udo Wieczorek & Manfred Bomm - Nalatenschap van een ziel / Mijn

Schrijver:
Titel: Nalatenschap van een ziel / Mijn tweede leven
ISBN: 9789464629026
Taal: Nederlands
Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij
Bijzonderheden: 2023, 310pp, paperback NIEUW
Beschikbaar: 10 exemplaren
Prijs: € 24,95
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:
Er zijn maar weinig gedocumenteerde verhalen van mensen die zich een ander leven herinneren. Veelal betreft het jonge kinderen die, nadat ze hebben leren spreken, verhalen over gebeurtenissen en situaties uit een vorig leven. Met het opgroeien vervagen deze herinneringen vaak. Het verhaal van Udo Wieczorek (geboren in 1970) staat in schril contrast hiermee. Zijn 'herinneringen' uiten zich in eerste instantie vanaf zijn vroege jeugd in dromen en nachtmerries en wel zo dramatisch, aangrijpend, helder en veelvuldig, dat hij als jongvolwassene op zoek gaat naar de locatie waar deze dromen zich afspelen. Hierbij wordt hij gesterkt en gesteund door zijn vriendin en latere vrouw Daniela. Uit de beelden in zijn dromen weet hij dat het verhaal zich afspeelt in de bergen, dat de oorlog er een dominante rol in speelt en uit de kleding valt op te maken dat het in een ver verleden plaatsvond.
Intuïtief gaat hij op zoek naar dit gebied en vindt het in Zuid-Tirol, in Sexten en directe omgeving. Al bij zijn eerste bezoek komen herinneringen tot uitbarsting in de vorm van terugblikken en nemen de dromen in intensiteit toe. Ondanks zijn onbekendheid met het gebied, in dit leven verstaat en praat hij het lokale dialect en weet zich in de bergen te oriënteren zonder wandelkaart. Zijn zoektocht is er in eerste instantie op gericht zich ervan te overtuigen dat zijn dromen geen fantasieën zijn, maar gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen. Ontmoetingen met de plaatselijke bevolking en de vele restanten uit de Eerste Wereldoorlog, gevonden in de bergen, helpen hem daarbij. Bij de derde reis naar de regio in 1997 is er een finale droom en ziet hij hoe zijn leven toen tot een dramatisch einde kwam. Daaropvolgend vindt hij tenslotte een brief van ene soldaat Vinz, die hem telkens in zijn dromen was verschenen. Deze brief, zorgvuldig verstopt achter een stenen muurtje in een voormalige loopgraaf, bewijst dat zijn dromen geen fantasieën waren. De cirkel is rond: de vondst maakt een einde aan zijn nachtmerries.
Meer dan 10 jaar na deze vondst weet schrijver en onderzoeksjournalist Manfred Bomm Udo over te halen zijn missie voort te zetten. Dat het ook van belang is het gehele verhaal op te schrijven zoals het is, en samen een zoektocht te starten om de personages uit zijn droom nader te identificeren. Gesteund door lokale onderzoekers met kennis van de regio en van die periode in de Eerste Wereldoorlog, slagen zij hierin voor een groot deel. Vinz krijgt een gezicht en er volgt ook een ontmoeting met indirecte nakomelingen. Hiermee weet Udo wie hij meer dan 100 jaar geleden was en waar sommige voorkeuren in zijn huidige leven hun oorsprong vonden.
Verder lezen

Boekenlegger uit Bennekom

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Udo Wieczorek & Manfred Bomm - Nalatenschap van een ziel / Mijn tweede leven

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekenlegger

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekenlegger
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenlegger een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenlegger vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekenlegger kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.