Kloek, Wouter (fotografie: G.J. Dukker) - Gewelfschilderingen i

Schrijver:
Titel: Gewelfschilderingen in de Oude Kerk te Amsterdam
ISBN: n.v.t.
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting de Oude Kerk te Amsterdam
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Omslag (met dubbele flappen). Ingenaaid. Tekst met afbeeldingen/ foto's (in kleur en zw/w). Formaat: 20x21cm. Pg's. 37. Conditie: zeer goed, best
Prijs: € 7,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Iets uit/ over dit boek.
'Bij de restauratie van de houten gewelven van de Sint-Nicolaas of Oude Kerk te Amsterdam is een aantal ongeveer vijf eeuwen oude schilderingen ontdekt. Toen men in 1955 begon met een grootscheepse aanpak van de herstelwerkzaamheden was de overkapping geheel overdekt met een grijs-groene overschildering.
Uiteraard gaf men voorkeur aan de oude eikehouten betimmering met haar eeuwenoude reparaties boven die grijs-groene verflaag uit 1845, die op haar beurt weer één of twee oudere verflagen afdekte.
Bij het verwijderen van die overschilderingen gedurende twintig jaar restauratie bleek het gewelfbeschot versierd te zijn met rijke, oude beschilderingen van verschillende aard.
Fraaie ornamentele bloempatronen werden op veel plaatsen langs de randen van de gewelfvelden bloot-gelegd. In het midden van de gewelfvelden kwam een aantal figuratieve voorstellingen te voorschijn, vooral in de laatste jaren van de restauratie soms van groot belang en onverwacht gaaf. Deze figuratieve beschilde-
ringen van de gewelfvelden vormen, voor zover de restauratie ver genoeg gevorderd is om een goede indruk
te kunnen krijgen, het onderwerp van dit boekje. (...)'.

'In 1955 werd de Oude Kerk door de Hervormde Gemeente overgedragen aan de toen in het leven geroepen
'Stichting de Oude Kerk te Amsterdam', die als doel heeft de kerk te restaureren - om daarmee het voortbe-
staan als historisch monument te verzekeren - en het gebouw beschikbaar te stellen voor protestantse en oekumenische diensten en andere activiteiten van nationaal of plaatselijk belang.
Het twintigjarig bestaan van de stichting gaf haar aanleiding deze publikatie te laten verschijnen.

Amsterdam, juni 1975'.
Verder lezen

BOOKS TO DESIRE uit Zaltbommel

particulier

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kloek, Wouter (fotografie: G.J. Dukker) - Gewelfschilderingen in de Oude Kerk te Amsterdam Kloek, Wouter (fotografie: G.J. Dukker) - Gewelfschilderingen in de Oude Kerk te Amsterdam Kloek, Wouter (fotografie: G.J. Dukker) - Gewelfschilderingen in de Oude Kerk te Amsterdam Kloek, Wouter (fotografie: G.J. Dukker) - Gewelfschilderingen in de Oude Kerk te Amsterdam Kloek, Wouter (fotografie: G.J. Dukker) - Gewelfschilderingen in de Oude Kerk te Amsterdam Kloek, Wouter (fotografie: G.J. Dukker) - Gewelfschilderingen in de Oude Kerk te Amsterdam

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS TO DESIRE

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS TO DESIRE
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS TO DESIRE een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS TO DESIRE vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS TO DESIRE kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.