Hengeveld, J.D. - Buitenplaats Drakenburg. Country Estate Drake

Schrijver:
Titel: Buitenplaats Drakenburg. Country Estate Drakenburg
ISBN: 9789080525283
Uitgever: Hengeveld Marketingcommunicatie
Bijzonderheden: 2007, 92pp, Gebonden
Prijs: € 7,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Enerzijds traditioneel in zijn verschijningsvorm, anderzijds uiterst modern in de uitvoering. Het zijn de meest fundamentele kenmerken van buitenplaats drakenburg, gebouwd op het landgoed van het gelijknamige kasteel dat zijn oorsprong heeft in de 17e eeuw. De historie van de locatie vormde de basis van het ontwerp van het woonhuis met bijgebouw. Buitenplaats drakenburg is gesitueerd net buiten de bebouwde kom van baarn in het weidegebied tegen de bosrand. Rond 1340 is hier de ridderhofstad drakenburg gesticht, waaraan de buitenplaats zijn naam ontleent. Van deze ridderhofstad zijn nog een aantal archeologische restanten op het terrein aanwezig waaronder een tweeënhalve meter hoge muur. De buitenplaats beslaat een terrein van in totaal 6,5 hectare. Het plan voor de nieuwbouw bestaat uit een woonhuis en een bijgebouw die in een l-vorm ten opzichte van elkaar zijn geplaatst. Samen met een l-vormige muur omsluiten de beide gebouwen een ruime binnenplaats. Deze binnenplaats wordt ontsloten via een poort in het bijgebouw. Het ontwerp van het nieuwe woonhuis is gesitueerd op dezelfde plek als het oorspronkelijke woonhuis en gaat uit van een vergelijkbaar bouwvolume. De historische muur, die gehandhaafd moest blijven, is voor de organisatie van de diverse functies als thema gekozen. Aan de noordzijde van de historische muur, waar de slaapkamers en badkamers zijn ondergebracht, heeft de gevel een gesloten karakter gekregen. Aan de zuidzijde waar de woon- en studeerkamers zijn ondergebracht is daarentegen gekozen voor een volledig transparante gevel. De stalen hoofddraagstructuur, bestaande uit stalen kolommen en spanten, geven de mogelijkheid de ruimten vrij in te delen. Door de staalconstructie als een brug over de historische muur te plaatsen, werd het mogelijk deze muur onaangeroerd te laten. De beeldbepalende daken van dit woonhuis met bijgebouw hebben grote overstekken en zijn ter plaatse van de entree doorsneden met een lichtkap. De daken en de schoorstenen zijn volledig bekleed met geprepatineerd zink, dat onverwoestbaar is. De gevels zijn bekleed met red-cedarhout, dat op een natuurlijke manier vergrijst. Het in- en exterieur kenmerken zich door het gebruik van zink en staal in combinatie met onbehandeld hout en natuursteen. De zinken daken met grote overstekken en lage gootlijn worden ter plaatse van de ingangen doorsneden door glasvlakken. In combinatie met de vides kan het daglicht hierdoor diep in het gebouw dringen. Landhuis met bijgebouw in baarn, bureau: nieuw nederland architecten, architecten: jochem van der spek en derk-jan wentink.
Nederlands en Engelstalig (met een samenvatting in het Japans).
Verder lezen

gedanezaken uit Gouda

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hengeveld, J.D. - Buitenplaats Drakenburg. Country Estate Drakenburg

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij gedanezaken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met gedanezaken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en gedanezaken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van gedanezaken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • gedanezaken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.