Bouwens, Bram - Alcohol in beweging - Nedalco honderd jaar

Schrijver:
Titel: Alcohol in beweging - Nedalco honderd jaar
ISBN: 9789012087704
Taal: Nederlands
Uitgever: Sdu, Den Haag, 1999
Bijzonderheden: ALS NIEUW - Hardcover met stofomslag, 160 pagina's
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Zuid-Nederlandsche Melasse-Spiritusfabriek was een fabriek in Bergen op Zoom die alcohol vervaardigde uit melasse. Deze alcohol of spiritus werd voor industriële doeleinden en als brandstof gebruikt. Het bedrijf heeft bestaan van 1899 - 2010 en vanuit dit bedrijf is het Nedalco-concern voortgekomen.

Het bedrijf werd opgericht in 1899. Vanaf 1905 werd de spoeling, een bijproduct, gebruikt voor de winning van kalizouten en soda. Later was dit proces, vanwege het hoge energiegebruik, niet meer rendabel.

In 1938 werd een 75 meter hoge schoorsteen gebouwd, die tegenwoordig nog aanwezig is als industrieel monument.

In 1968 werd een fabriek te Delfzijl opgestart aan de Melasseweg te Farmsum, deze ging in 1993 over op graanalcohol.

In 1983 werd de naam van het bedrijf veranderd in Nedalco B.V. (Een combinatie van Nederland en Alcohol). Dit bedrijf expandeerde via overname en uitbreiding in Italië, Duitsland, en Verenigd Koninkrijk.

In 1998 werd ook in Bergen op Zoom overgegaan op de productie van alcohol uit graan.

In 1999 verkreeg Nedalco het predicaat: "Koninklijke" en werd Royal Nedalco.
Verder lezen

Brodgar Boeken

particulier

Brodgar Boeken uit Bergen op Zoom

Logo Brodgar Boeken

Wereldwijde verzending mogelijk. Binnen Nederland via PostNL, verzendkosten staan bij elk boek vermeld. Naar België via Bpost á € 6,65. Rest van de wereld via PostNL op aanvraag!
HEEFT U BINNEN 24 UUR GEEN REACTIE VAN MIJ ONTVANGEN, CHECK DAN EVEN UW SPAM OF MAP MET ONGEWENSTE EMAIL. MOGELIJK HEEFT UW EMAILPROGRAMMA MIJN MAIL DAAR NAARTOE VERPLAATST! HET IS DAAROM AAN TE RADEN OM BIJ DE BESTELLING OOK UW TELEFOONNUMMER IN TE VULLEN ZODAT IK IN BOVENSTAAND GEVAL OOK EEN ANDERE MOGELIJKHEID HEB OM MET U CONTACT OP TE NEMEN!
De door mij aangeboden boeken verkeren in goede tot zeer goede staat en zijn doorgaans geschikt als cadeau. Beschadigingen en gebruikssporen zullen altijd in de omschrijving worden vermeld. Dit kan gaan om leesvouwen, ezelsoren of een ingeschreven naam van een vorige eigenaar. Deze zaken zullen echter zoveel mogelijk vermeden worden in het winkelaanbod. Verzending binnen Nederland geschied via PostNL. Verzending naar België geschied via Bpost. Alle bestellingen zullen binnen 1-3 werkdagen verzonden worden, nadat de betaling is ontvangen.
De aangeboden boeken worden verkocht ten behoeven van het onderhoudsfonds van de Protestantse kerk in Bergen op Zoom. De opbrengst wordt gebruikt voor het jaarlijkse onderhoud van dit Rijksmonument.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bouwens, Bram - Alcohol in beweging - Nedalco honderd jaar Bouwens, Bram - Alcohol in beweging - Nedalco honderd jaar Bouwens, Bram - Alcohol in beweging - Nedalco honderd jaar Bouwens, Bram - Alcohol in beweging - Nedalco honderd jaar Bouwens, Bram - Alcohol in beweging - Nedalco honderd jaar Bouwens, Bram - Alcohol in beweging - Nedalco honderd jaar

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Brodgar Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Brodgar Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Brodgar Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Brodgar Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Brodgar Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.