Keizer, Bert - Voltooid / Nieuw Licht op een zelfgekozen dood

Schrijver:
Titel: Voltooid / Nieuw Licht op een zelfgekozen dood
ISBN: 9789026341137
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo|Anthos
Bijzonderheden: 2018, paperback, good copy
Prijs: € 5,50
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
We kenden al de luxe van een lang, zorgeloos leven na ons pensioen, nu willen we ook de luxe van een korte, pijnloze dood vóór de aftakeling. De Schotse filosoof David Hume pleitte al in de achttiende eeuw voor het recht op de zelfgekozen dood. We hebben evenveel recht op zo’n einde als op de vrijwillige keuzes ín het leven. ‘Ik dank de voorzienigheid, niet alleen voor het goede dat ik reeds heb ontvangen, maar ook voor het vermogen dat ik bezit om aan het kwaad dat me bedreigt te ontkomen.’ Hoe logisch dit ook klinkt, het gebruik van ‘voltooid leven’ als argument om er een eind aan te maken heeft grote gevolgen voor ons idee van een waardevol leven. Arts en filosoof Bert Keizer herleest als ervaren stervensbegeleider Humes Over zelfdoding en werpt nieuw licht op de praktijk en de theorie van een vrijwillig levenseinde. Hij vraagt zich daarbij af in hoeverre er het gevaar bestaat dat het recht op een zelfgekozen dood verwordt tot een plicht. En wat het criterium van het voltooid leven verandert aan het leven op zich.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Keizer, Bert - Voltooid / Nieuw Licht op een zelfgekozen dood Keizer, Bert - Voltooid / Nieuw Licht op een zelfgekozen dood