Suzanna Jansen - Jansen, Suzanna-Het pauperparadijs

Schrijver:
Titel: Jansen, Suzanna-Het pauperparadijs
ISBN: 9789460031861
Uitgever:
Bijzonderheden: Suzanna Jansen schrijft in Het Pauperparadijs over de heropvoedingsexperimenten in Veenhuizen waaraan haar voorouders werden blootgesteld. Amsterdam-Noord tijdens de crisisjaren: Roza Dingemans, moeder van een door schulden en alcoholisme getroffe...
Prijs: € 6,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Suzanna Jansen schrijft in Het Pauperparadijs over de heropvoedingsexperimenten in Veenhuizen waaraan haar voorouders werden blootgesteld.
Amsterdam-Noord tijdens de crisisjaren: Roza Dingemans, moeder van een door schulden en alcoholisme getroffen gezin, probeert haar waardigheid te bewaren. Ze ontleent haar trots aan een gerucht over een voorname afkomst. Maar is dat werkelijkheid of mythe?
Op zoek naar de feiten stuit haar kleindochter, de auteur, op een verborgen geschiedenis: de heropvoedingsexperimenten in het Drentse Veenhuizen waaraan haar voorouders werden blootgesteld. Wat begon als een bevlogen plan om de onderklasse te verheffen veranderde al snel in een fuik.
Suzanna Jansen volgt vijf generaties van haar familie. Van bedelaarskolonie Veenhuizen tot wonen-onder-toezicht in de twintigste eeuw. Gaandeweg blijkt hoe de opvoedcampagnes ingrijpen in het leven van Roza Dingemans en haar nazaten.
Met fotokatern.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Suzanna Jansen - Jansen, Suzanna-Het pauperparadijs