Carlos Nunez - Interculturele communicatie

Schrijver:
Titel: Interculturele communicatie
Taal: Nederlands
Uitgever: Koninklijke Van Gorcum
Bijzonderheden: 2010 ~ Paperback ~ Nederlands ~ In nette gelezen staat
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:

Van ontkenning tot wederzijdse integratie. 2e herziene druk. Gebruikt voor PABO studenten.

In een dynamische Nederlandse samenleving, rijk aan diversiteit, is het een winst voor studenten om interculturele competenties te ontplooien voor hun toekomstige beroep. Daarnaast is interculturele communicatie een voordeel om effectief te werken en studeren in het buitenland. Internationalisering staat hoog op de agendas van HBOs en universiteiten in Nederland en over de hele wereld. Jaarlijks volgen duizenden studenten een deel van hun studie aan een buitenlandse universiteit, of volgen een internationale stage in het buitenland. Hoe zit het met cultuurschok en terugkeerschok bij een internationale verhuizing? In deze nieuwe druk van Interculturele communicatie maken studenten kennis met andere culturen maar ook met het uitzonderlijke van hun eigen cultuur iets dat zo vanzelfsprekend is, dat het nauwelijks opvalt. Culturen worden onder de loep genomen aan de hand van helder geformuleerde en geïllustreerde voorbeelden. Zo komen onder andere de zes basiswaarden van Hall, van Kluckhohn, de dimensies van Hofstede, inclusief de nieuwe 6e dimensie en het interculturele inlevingsvermogen van Bennett aan bod. De student wordt in deze nieuwe druk door middel van nog meer oefeningen, rollenspelen, casussen en heldere voorbeelden gemotiveerd om effectief te leren communiceren met mensen uit andere culturen. En om diversiteit te herkennen als bron van innovatie en nieuwe kansen. Interculturele communicatie is onmisbaar voor het ontplooien van interculturele sensitiviteit. Je bent intercultureel sensitief als je in staat bent om naar een andere cultuur te kijken. Niet alleen vanuit je eigen referentiekader maar ook vanuit het referentiekader van de ander. Met respect. En je verplaatst je in die ander, niet alleen in gedachten maar ook daadwerkelijk in gedrag. Over de auteurs De auteurs hebben een cultureel diverse achtergrond en zijn gevestigd als zelfstandig trainer, coach en consultant. Tevens zijn zij als docent verbonden aan verschillende faculteiten van een aantal hogescholen en universiteiten in Nederland en Duitsland.

Verder lezen

Stichting Nofam

zakelijk

Stichting Nofam uit Vriezenveen

Logo Stichting Nofam

Help een kind met de aanschaf van een boek in de Nofam boekenshop.
Met de aanschaf van onze boek(en) help jij kansarme kinderen. We hopen dat je de boeken zo gaaf vindt dat het je een donatie waard is.
Verzendkosten
Wij verzenden de bestellingen via DHL.
Bij een bestelling met meerdere boeken kan je aangeven of je dit bij een DHL servicepunt wenst te ontvangen (€4,50) of thuis (€5,75) .
Stichting Nofam - Een hoopvolle toekomst voor alle kinderen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Carlos Nunez - Interculturele communicatie Carlos Nunez - Interculturele communicatie Carlos Nunez - Interculturele communicatie