Jeugdkampioen 1948 compleet

Schrijver:
Titel: Jeugdkampioen 1948 compleet
Taal: Nederlands
Uitgever: ANWB
Bijzonderheden: 1948, gebonden met linnen rug, 24 x 16,5 x 1,8 cm, met illustraties, 287pp, 470 gr.
Prijs: € 17,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Keurig boek, heeft wel wat leeftijdssporen en een naamvermelding op eerste pagina.

De ANWB Jeugdkampioen verscheen in het voorjaar van 1946 als jeugdbijlage van De Kampioen. Het nogal grauw uitziende blad had als missie de jonge Nederlander tot een waardig toerist in eigen land op te voeden en de kennis van de natuur te verdiepen. Rubrieken als 'Het Zeilschip', 'De Sinternuiten', 'Eeuwenoude Handambachten', 'Beeld van Oud-Holland' en 'De Fluiter in de Velden' werden gelardeerd met de zegeningen die de Algemene Nederlandsche Wielrijdersbond ons land bracht.

Meteen bij de oprichting kreeg een groot aantal Nederlandse tekenaars de gelegenheid hun kunnen in het blad te tonen. Hieronder de kop bij 'Onze Toeristentest' van Wim Boost.
Hans Ducro tekent voor de Jeugdkampioen de strip 'Dolle Daden van Dop en Dup'. Zijn levensbeschrijving is te lezen in de vaste rubriek 'Wie is wie?', waarin het blad zijn medewerkers aan het publiek voorstelt.
De tekenaar met het onbekende signatuur "F" levert een eenmalige Disneyaanse bijdrage met een avontuur van 'Fikkie Vlek'.

Ook de tekenaar J. Franse schetst op realistische wijze het leven van een wild zwijntje (onder) in het verhaal 'De Levensreis van Gri'. Opvallend is de wegenwachter die in het natuurgebied een kijkje kwam nemen.
De "Onbekende Amateur" die de lotgevallen van juffrouw Van Puffen tekende was eigenlijk kwalitatief de beste tekenaar. Er valt veel op zijn tekeningen te zien, zijn werk is fantasievol en geestig en het geheel had een Dubout-achtige uitstraling. Het is daarom des te vervelender dat we van onze amateur geen ware identiteit kunnen vaststellen.
De Haagse kunstenaar Nic Blans was ingehuurd om de jeugd wat kennis van het vogelrijk bij te brengen. Maar tot ieders geruststelling werden na verloop van tijd de avonturen wel wat spannender en raakte 'Kees Kampioen' verdwaald in een wat angstaanjagender biotoop, zoals spookhuizen. Hieronder een gagje van dezelfde tekenaar.
Ook Anne Auke Tadema vergreep zich op positieve wijze aan ons geliefde tweewekelijks periodiek.
In de vierde jaargang, uit 1949, beginnen de 'Bob Evers' verhalen. De schrijver, Willy van der Heide, had net drie jaar in de gevangenis gezeten wegens zijn collaboratieve werkzaamheden tijdens de bezetting. Hij was als Willem W. Waterman de man achter onder andere het satirische blad De Gil. De 'Bob Evers' verhalen die in de Jeugdkampioen verschenen weken af en toe af van de uiteindelijke boekuitgaven en zijn daarom zeer gezocht bij de vele 'Bob Evers'-fans. Wanneer het laatste verhaal, 'De Smokkelvaart van de Maria', afgelopen is, is dat tevens het laatste nummer van de Jeugdkampioen (12 december 1954).
Verder lezen

Leeszaal Vreewijk

zakelijk

Leeszaal Vreewijk uit Rotterdam

Logo Leeszaal Vreewijk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Jeugdkampioen 1948 compleet  - Jeugdkampioen 1948 compleet  - Jeugdkampioen 1948 compleet  - Jeugdkampioen 1948 compleet  - Jeugdkampioen 1948 compleet  - Jeugdkampioen 1948 compleet  - Jeugdkampioen 1948 compleet

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Leeszaal Vreewijk

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Leeszaal Vreewijk
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Stichting Leeszaal Vreewijk
    Kamer van Koophandel nummer: 65029704

    www.leeszaalvreewijk.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Leeszaal Vreewijk een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Leeszaal Vreewijk vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Leeszaal Vreewijk kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.