Liesbeth Koenen - Vermogen Te Verlangen Pap

Schrijver:
Titel: Vermogen Te Verlangen Pap
ISBN: 9789025421526
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Voor 'vermogen' kun je ook 'kunde' zeggen, en wie ergens naar taalt, verlangt ernaar. 'Het vermogen te verlangen' is dus een cryptische omschrijving van 'taalkunde'. Hoewel? Eigenlijk kun je alleen ergens niet naar talen. Waarom woorden als 'talen' en 'hoeven' altijd samen moeten hangen met iets negatiefs, en hoe cryptogrammen in elkaar zitten, zijn maar twee van de onderwerpen uit de vijfendertig gesprekken die Liesbeth Koenen voerde met binnen- en buitenlandse taalspecialisten. Van 'de Einstein van de taalkunde' Noam Chomsky tot 'de vorst van de Vloek' Reinhold Aman. Ze praten over hoe kinderen taal oppikken, over gebarentaal, toontalen, mengtalen en vertalen, over oertaal, apentaal en schuttingtaal. De intrigerende, soms bizarre gevolgen van hersenletsel komen uitvoerig ter sprake, maar ook wat er in de hoofden van gewone mensen gebeurt. Sinds kort kunnen we dankzij allerlei technieken zelfs letterlijk naar binnen kijken. En telkens blijkt dat er achter alledaags gepraat een indrukwekkende hoeveelheid systematiek schuilgaat, die we moeiteloos hanteren. Hoe doen we dat? Is taal aangeboren of aangeleerd? Staat het taalvermogen los van andere vermogens?

Deze dubbel zo dikke, tweede editie van Het vermogen te verlangen (9 letters) bevat niet alleen vijftien nieuwe interviews, maar ook dertig naschriften met aanvulllende gesprekken of andere nieuwe gegevens.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Liesbeth Koenen - Vermogen Te Verlangen Pap