Thomas de Quincey - Bekentenissen van een Engelse opiumeter

Schrijver:
Titel: Bekentenissen van een Engelse opiumeter
ISBN: 9789075483130
Uitgever: Uitgeverij Candide
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 20,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Bekentenissen van een Engelse opiumeter is een autobiografisch werk geschreven door Thomas de Quincey. Het boek, oorspronkelijk gepubliceerd in 1821, is een van de eerste en meest invloedrijke werken over drugsverslaving en de psychologische effecten ervan.

De Quincey neemt de lezer mee op een reis door zijn leven, waarbij hij openhartig zijn ervaringen met opiumgebruik en de gevolgen daarvan deelt. Hij begint met het beschrijven van zijn eerste kennismaking met opium, die plaatsvond toen hij als student in Oxford was. Hij vertelt over de intense euforie en de verlichting van zijn fysieke en mentale pijn die hij ervoer na het innemen van opium. Dit leidde tot een langdurige verslaving die zijn leven zou beïnvloeden.

Het boek is echter meer dan alleen een verslag van de persoonlijke ervaringen van De Quincey. Hij gebruikt zijn verslaving als een springplank om dieper in te gaan op verschillende filosofische en psychologische kwesties. Hij onderzoekt de aard van verslaving, de relatie tussen lichaam en geest, en de effecten van opium op de creativiteit en de verbeelding. De Quincey combineert zijn persoonlijke verhaal met intellectuele reflecties, waardoor het boek zowel een intieme memoires als een intellectuele verhandeling is.

Het boek is geschreven in een rijke en lyrische stijl, waarbij De Quincey zijn verhaal vertelt met een mix van introspectie, humor en poëtische beschrijvingen. Hij neemt de lezer mee naar verschillende locaties, zoals Londen en de Lake District, waar hij zijn opiumgebruik voortzette en zijn leven verder ontwikkelde. Hij beschrijft ook ontmoetingen met andere opiumgebruikers en de invloed die zij op hem hadden.

Bekentenissen van een Engelse opiumeter is niet alleen een persoonlijk verslag, maar ook een belangrijk werk in de literatuurgeschiedenis. Het wordt beschouwd als een van de eerste moderne verslagen van verslaving en heeft een blijvende invloed gehad op latere schrijvers en denkers. Het boek heeft ook bijgedragen aan de romantische traditie van het verkennen van de duistere kanten van de menselijke geest.

Al met al is Bekentenissen van een Engelse opiumeter een fascinerend en diepgaand werk dat de lezer meeneemt op een reis door de geest van een verslaafde. Het is een combinatie van persoonlijke memoires, filosofische reflecties en literaire verbeelding, en biedt een uniek inzicht in de wereld van verslaving en de menselijke psyche.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Thomas de Quincey - Bekentenissen van een Engelse opiumeter