Willemsen, August - Braziliaanse brieven

Schrijver:
Titel: Braziliaanse brieven
ISBN: 9789029566780
Taal: Nederlands
Uitgever: Arbeiderspers, 2008
Bijzonderheden: Hardcover uitgave met foto's. 2008, Gebonden, 286 pp.
Prijs: € 35,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
In zeer goede staat-
Braziliaanse Brieven is niet alleen een bijzonder boek omdat we in Nederland niet zo heel veel goede egodocumenten kennen, maar het is ook gewoon een van de hoogtepunten in de Nederlandse literatuur. Gelukkig is er nu een fraaie gebonden uitgave van de Braziliaanse brieven verschenen, aangevuld met foto’s die Willemsen maakte in de periode die het boek bestrijkt. Dat betekent dat we “de arme, donkere tandeloze mulat met het altoos stralende humeur” Luís nu ook zien, en dat we onder veel meer een blik mogen werpen in de kroeg Sovaco de Cobra.

Die foto’s werken net als de vele terzijdes van Willemsen – ze voegen bijna terloops iets toe aan zijn observaties en beschouwingen, waardoor hij je een nog indringender beeld schetst van het Brazilië zoals het in de jaren zestig en zeventig door hem gezien werd – door August Willemsen, een vertaler met het juiste fingerspitzengefühl, die precies leek aan te voelen wat Brazilië zo bijzonder maakte. Daarnaast had hij een perfect gevoel voor stijl – hij wist heel precies te verwoorden wat hij wou zeggen, en dat aan te scherpen met terzakedoende terzijdes, in soms ragfijne formuleringen. En zo wist hij zijn verbazing over Brazilië, en zijn liefde voor het land perfect over te brengen aan de lezer, die vervolgens alle schrijvers die Willemsen noemt wil gaan lezen.

Deze uitgave, met de foto’s van Willemsen, is een perfect eerbetoon aan de schrijver. En voor mij was het heerlijk om te merken dat het boek me bij herlezing nog net zo weet te raken als de eerste keer, waarbij de foto’s zeker een meerwaarde bleken te hebben.

August Willemsen – Braziliaanse brieven – Arbeiderspers – ISBN 978-90-295-6678-0
Verder lezen

Splinter uit Amsterdam

particulier
Bij aankoop van één of meerdere boeken gelden in principe de tarieven van Post NL
Brievenbuspost t/m 250 gram Euro 4,50
Pakketpost tot 10 kilo Euro 7,00, aangetekend 8,75
Voor België gelden de volgende tarieven: Boek(en) tot 2 kilo Euro 9,50
Boek(en) 2 tot 5 kilo Euro 20,00
Boek(en) 5 tot 10 kilo Euro 25,-

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Splinter

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Splinter
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Splinter een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Splinter vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Splinter kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.