John Boyne - De Jongen In De Gestreepte Pyjama

Schrijver:
Titel: De Jongen In De Gestreepte Pyjama
ISBN: 9789089900982
Uitgever: Samenw. Uitgeverijen Meulenhoff Boekerij
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw, specifieke informatie: afwijkende kaft
Prijs: € 15,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'De Jongen In De Gestreepte Pyjama' is een aangrijpende en hartverscheurende roman geschreven door John Boyne. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt het leven van de achtjarige Bruno.

Bruno is een nieuwsgierige en onschuldige jongen die samen met zijn ouders en oudere zus in Berlijn woont. Zijn vader is een hoge officier in het naziregime en wordt overgeplaatst naar een afgelegen locatie genaamd 'Het Buitenland'. Bruno begrijpt niet waarom ze moeten verhuizen en wat er precies aan de hand is in de wereld.

Wanneer Bruno aankomt op zijn nieuwe bestemming, een groot huis genaamd 'Auschwitz', is hij verward en eenzaam. Hij mist zijn vrienden en zijn oude leven in Berlijn. Vanuit zijn slaapkamerraam ziet hij een omheind gebied in de verte, waar hij mensen in gestreepte pyjama's ziet rondlopen. Hij raakt gefascineerd door deze mensen en besluit op onderzoek uit te gaan.

Op een dag ontmoet Bruno een jongen genaamd Shmuel, die aan de andere kant van het hek in de gestreepte pyjama's leeft. Ondanks de verschillen in hun achtergrond en omstandigheden, ontwikkelen ze een onwaarschijnlijke vriendschap. Bruno begint regelmatig naar het hek te gaan om tijd door te brengen met Shmuel en ze delen hun gedachten, dromen en angsten.

Terwijl de vriendschap tussen Bruno en Shmuel groeit, begint Bruno langzaam te begrijpen wat er werkelijk gaande is in Auschwitz. Hij wordt geconfronteerd met de gruwelijkheden van de Holocaust en de verschrikkelijke behandeling van de Joden. Bruno's onschuldige kijk op de wereld wordt langzaam maar zeker verstoord door de realiteit van de oorlog.

Het verhaal bereikt een hartverscheurend hoogtepunt wanneer Bruno besluit Shmuel te helpen bij het zoeken naar zijn vermiste vader. Ze besluiten samen het hek over te klimmen, met tragische gevolgen.

'De Jongen In De Gestreepte Pyjama' is een ontroerend verhaal dat de onschuld van een kind laat zien te midden van een van de donkerste periodes in de geschiedenis. Het boek werpt een licht op de menselijke waarden van vriendschap, medeleven en onwetendheid. Het laat de lezer nadenken over de gevolgen van onwetendheid en de kracht van vriendschap, zelfs in de meest ondenkbare omstandigheden.

John Boyne heeft met dit boek een meesterwerk gecreëerd dat de lezer raakt en ontroert. Het is een verhaal dat nog lang in je gedachten blijft hangen en je doet nadenken over de waarde van menselijkheid en empathie. 'De Jongen In De Gestreepte Pyjama' is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in historische fictie en emotionele verhalen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

John Boyne - De Jongen In De Gestreepte Pyjama