Anton Vernooij - maar één ging er zingen

Schrijver:
Titel: maar één ging er zingen
ISBN: 9789089720986
Uitgever: Abdij Van Berne, Uitgeverij
Bijzonderheden: Goed - lichte gebruikssporen incl. Cd.
Prijs: € 3,00
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Een muzikale biografie vanFloris van der Putt (1915-1990)Floris van der Putt (1915-1990) was priester en een belangrijk componist van kerkmuziek en volksliederen. In het midden van de jaren '60 kwam de rooms-katholieke liturgie in het Nederlands.Van der Putt begon toen aan een oeuvre van Nederlandstalige gezangen voor de liturgie.Bekend is bijvoorbeeld Niemand leeft voor zichzelf. Hij schreef talrijke acclamaties en recitatieven, zette een honderdtal prefaties op muziek, evenals de lijdensverhalen van de evangelisten.Zijn volksliederen behoren tot het algemeen cultuurbezit van Nederland. Sommige liederen zijn klassieker geworden, zoals Toen den hertogJan kwam varen... In deze publicatie worden de ontwikkelingen in zijn muzikale denken beschreven, zowel op het gebeid van het volkslied als van degezongen liturgie.Dr. Anton Vernooij (*1940) was van 1969 tot 1997 docent aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek en het Conservatorium in Utrecht, daarna tot 2005 bijzonder hoogleraar Liturgische Muziek aan de Universiteit van Tilburg.Hij publiceerde talrijke hymnologische artikelen over religieuze en liturgische muziek.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.