Louis Couperus, Onbekend - Eline Vere - Een Haagsche roman

Schrijver:
Titel: Eline Vere - Een Haagsche roman
ISBN: 9789020425895
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Matig, specifieke informatie: voormalig bibliotheek boek
Prijs: € 8,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Eline Vere is een roman geschreven door de Nederlandse auteur Louis Couperus. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1889 en wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis.

Het verhaal speelt zich af in Den Haag aan het einde van de 19e eeuw en volgt het leven van de jonge Eline Vere. Eline is een gevoelige en dromerige vrouw die worstelt met haar plaats in de wereld. Ze is op zoek naar liefde, geluk en vervulling, maar wordt geconfronteerd met de beperkingen en verwachtingen van de maatschappij.

Eline is een lid van de Haagse elite en leeft een comfortabel leven, omringd door familie en vrienden. Ze wordt echter geplaagd door een gevoel van leegte en ontevredenheid. Ze verlangt naar passie en avontuur, maar haar leven lijkt voornamelijk te bestaan uit oppervlakkige sociale verplichtingen en saaie routines.

Eline raakt verstrikt in een reeks ongelukkige liefdesaffaires. Ze wordt verliefd op verschillende mannen, maar haar relaties zijn gedoemd te mislukken vanwege haar onrealistische verwachtingen en haar eigen innerlijke conflicten. Ze zoekt naar een man die haar kan redden van haar gevoelens van eenzaamheid en verveling, maar vindt alleen teleurstelling en hartzeer.

Het boek verkent ook de sociale en culturele context van het Haagse leven in die tijd. Couperus schetst een gedetailleerd beeld van de Haagse bourgeoisie, met zijn oppervlakkige sociale conventies en schijnbare welvaart. Hij beschrijft de hypocrisie en de onderdrukkende aard van de maatschappij, waarin mensen worden gedwongen om te voldoen aan rigide sociale normen en verwachtingen.

Eline Vere is een psychologische roman die de innerlijke wereld van de hoofdpersoon onderzoekt. Couperus beschrijft Eline's gedachten, gevoelens en verlangens op een meeslepende manier, waardoor de lezer een dieper inzicht krijgt in haar complexe persoonlijkheid. Het boek is doordrenkt van symboliek en bevat prachtige beschrijvingen van de natuur en de stad Den Haag.

Eline Vere is een tijdloos verhaal over de zoektocht naar identiteit, liefde en geluk. Het is een meeslepende roman die de lezer meeneemt op een emotionele reis door de innerlijke wereld van de hoofdpersoon. Het boek is een klassieker in de Nederlandse literatuur en blijft tot op de dag van vandaag relevant en boeiend.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Louis Couperus, Onbekend - Eline Vere - Een Haagsche roman Louis Couperus, Onbekend - Eline Vere - Een Haagsche roman