Jean de la Florette.

Schrijver:
Titel: Jean de la Florette.
ISBN: 9782266001007
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 22,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Jean de la Florette is een roman geschreven door Marcel Pagnol. Het boek speelt zich af in het Provençaalse platteland in Frankrijk en vertelt het verhaal van een boerengezin dat probeert een nieuw leven op te bouwen.

Het verhaal begint met de komst van Jean Cadoret, een stadsbewoner die besluit om zijn baan op te zeggen en met zijn vrouw en dochtertje naar het platteland te verhuizen. Hij erft een stuk land van zijn moeder en is vastbesloten om er een bloeiende boerderij van te maken. Jean is vol idealen en heeft grote plannen voor het land, maar hij wordt al snel geconfronteerd met de harde realiteit van het boerenleven.

De buren van Jean, César en Ugolin, hebben echter andere plannen. Ze weten dat er een bron op het land van Jean is en ze willen deze voor zichzelf houden. Ze saboteren de wateraanvoer naar het land van Jean, waardoor zijn gewassen verdrogen en zijn dromen in duigen vallen. Jean is wanhopig en begrijpt niet waarom zijn land niet vruchtbaar is, terwijl hij er alles aan doet om het te laten bloeien.

Het verhaal neemt een tragische wending wanneer Jean sterft aan uitputting en zijn vrouw en dochtertje achterblijven. Pas dan ontdekt César de waarheid over de sabotage en realiseert hij zich dat hij verantwoordelijk is voor de ondergang van Jean. Hij voelt zich schuldig en probeert zijn fout goed te maken door het land aan Jean's weduwe te geven, maar het is te laat. Het boek eindigt met een gevoel van verlies en spijt.

Jean de la Florette is een aangrijpend verhaal over de strijd tussen mens en natuur, en de gevolgen van hebzucht en jaloezie. Het beschrijft op indringende wijze de harde realiteit van het boerenleven en de impact van menselijke acties op het land en de gemeenschap. Het boek is een klassieker in de Franse literatuur en is ook verfilmd, wat heeft bijgedragen aan de bekendheid ervan.

Het boek roept vragen op over moraliteit, rechtvaardigheid en de complexiteit van menselijke relaties. Het laat zien hoe kleine daden van wreedheid en egoïsme grote gevolgen kunnen hebben en hoe de natuur uiteindelijk haar eigen wraak neemt. Het is een verhaal dat de lezer aan het denken zet en een diepe indruk achterlaat.

Kortom, Jean de la Florette is een meeslepende roman die de lezer meeneemt naar het Provençaalse platteland en daar de harde realiteit van het boerenleven laat zien. Het is een verhaal vol emotie, tragedie en reflectie, dat nog lang nadat het boek is gelezen, bijblijft.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.