Paul de Pessemier 'S Gravendries - Zwarte zwanen

Schrijver:
Titel: Zwarte zwanen
ISBN: 9789490243494
Uitgever: Bola Editions
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 9,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Een intrigerende roman!
Paul de Pessemier ’s Gravendries (°1951) publiceerde in diverse tijdschriften. In de hovingen van het Slot van Laarne werden zijn theaterstukken Otwin de Lilare en Yanosch opgevoerd. Samen goed voor 14.000 toeschouwers. In 1997 verscheen van zijn hand de biografie Hubert d’Ydewalle bij Lannoo, in 2010 Adel in Vlaanderen bij Borgerhoff en Lamberigts en in 2011 de novelle ‘De verborgenheid der kolommen’ bij Bola Editions.
Zwarte zwanen staan symbool voor onvoorziene gebeurtenissen en toevallige ontmoetingen.
Geheel onverwachts verzeilt Gillis de Grootveldt in de allerhoogste kringen van het land. Aanvankelijk is hij een vertrouweling van prins Xavier de Nigrods, voorzitter van de Vereniging van Historische Parken. Als daar plots en zonder enige aanwijsbare reden een einde aan komt heeft hij geen rugdekking meer en wordt hij het slachtoffer van de intriges en het verraad van een na-ijverige rivaal die niets uit de weg gaat. Slechts door zijn behendigheid en mentale kracht ontsnapt Gillis ternauwernood aan een totale sociale en materiële ondergang. Of is het veeleer dankzij dat andere onverwachte treffen met de elegante prinses Amélie, dat hij de spreekwoordelijke ondankbaarheid der prinsen nog net overleeft? Al sinds hun eerste treffen koestert zij diepe gevoelens voor hem, die haarzelf verwonderen. Zij zorgt er ook voor dat Gillis’ latent smeulende onenigheid met haar oom, de prins, wordt bijgelegd kort voor diens overlijden. Met zijn dood – de laatste naamdrager - verdwijnt één der laatste echte prinsen.
Niet zo lang nadien blijkt er zich uiteindelijk toch een glazen wand te bevinden tussen de heel ver uit elkaar liggende sociale klassen waartoe Gillis en Amélie behoren. Alsof het zo is voorbeschikt, vervoegen zij elk weerom en als vanzelf, de eigen leefwereld. Niet eens gekwetst of terneergeslagen, noch bitter of droefgeestig gestemd.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.