John Hersey - Hirosjima

Schrijver:
Titel: Hirosjima
ISBN: 9789067140157
Uitgever: Albini, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 19,35
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Hiroshima' is een non-fictie werk geschreven door John Hersey. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1946 en is sindsdien uitgegroeid tot een klassieker in de journalistieke literatuur. Het boek vertelt het verhaal van zes overlevenden van de atoombom die op 6 augustus 1945 op Hiroshima werd gegooid.

Hersey begint het boek met een gedetailleerde beschrijving van de gebeurtenissen op die fatale dag. Hij beschrijft de explosie, de verwoesting en de chaos die volgde. Vervolgens richt hij zich op de levens van de zes overlevenden: een dokter, een priester, een weduwe, een kantoorklerk, een jonge vrouw en een Duitse priester.

Door middel van interviews en persoonlijke verhalen geeft Hersey een diepgaand inzicht in de ervaringen van deze mensen. Hij beschrijft hun fysieke en emotionele pijn, hun verlies en hun strijd om te overleven in de nasleep van de ramp. Hij laat ook zien hoe ze omgaan met de traumatische herinneringen en hoe ze hun leven weer proberen op te bouwen.

Het boek is niet alleen een verslag van de gebeurtenissen, maar ook een aanklacht tegen de verwoestende kracht van nucleaire wapens. Hersey laat zien hoe de atoombom niet alleen levens heeft verwoest, maar ook de menselijke waardigheid heeft aangetast. Hij benadrukt de noodzaak van vrede en begrip tussen verschillende culturen en landen.

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is de manier waarop Hersey de verhalen van de overlevenden vertelt. Hij schrijft op een empathische en respectvolle manier, zonder sensatiezucht of overdreven dramatisering. Hij laat de overlevenden zelf aan het woord en geeft hen de ruimte om hun ervaringen te delen. Dit maakt het boek zeer aangrijpend en ontroerend.

'Hiroshima' is een belangrijk historisch document dat ons herinnert aan de verschrikkingen van oorlog en de verwoestende gevolgen van nucleaire wapens. Het boek heeft een blijvende impact gehad en heeft bijgedragen aan het bewustzijn over de noodzaak van vrede en nucleaire ontwapening.

Het is een boek dat iedereen zou moeten lezen, omdat het ons eraan herinnert dat de gevolgen van oorlog en geweld niet alleen op het slagveld worden gevoeld, maar ook in de levens van gewone mensen. Het herinnert ons eraan dat we als mensheid de verantwoordelijkheid hebben om vreedzame oplossingen te zoeken en te streven naar een wereld zonder nucleaire wapens.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

John Hersey - Hirosjima