Nel Schuttevaêr-Velthuys (Dagdromen), Catalijn Claes (De bronzen stem)

Schrijver:
Titel: De inzet was liefde
ISBN: 9789021002736
Uitgever: Poema Pockets
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Deze omnibus bevat de titels: 'Dagdromen' en 'De bronzen stem'.

Hoofdpersoon in Dagdromen is Janny Hopman (begin 30). Na een verkeersongeval moet zij maanden in het ziekenhuis blijven. Daar verliest zij haar hart aan de jonge chirurg Paul Schoorl. Ze voedt en koestert haar verliefdheid, al ziet die knappe vrijgezelle arts haar helemaal niet staan. Ook als zij allang genezen is, loopt Janny alleen maar afwezig te dagdromen zonder aandacht voor haar tien jaar oudere echtgenoot en haar twee kinderen.
Janny probeert ontmoetingen met de chirurg te arrangeren. Ze gaat zogenaamd op patiëntenbezoek en gaat toevallig langs bij het tennisveld. Pas als Paul Schoorl naar Afrika vertrekt als lid van 'Artsen zonder Grenzen' vallen Janny de schellen van de ogen. Is haar huwelijk nog te redden?

De bronzen stem verhaalt van de beiaardier Zappe Sanders en zijn vrouw Lollechien. Hun huwelijk lijdt sterk onder hun kinderloosheid. Dan verschijnt Bastiënne ten tonele: een jong, uiterst muzikaal begaafd meisje, dat zich vanwege haar oogaandoening verbitterd heeft afgesloten van haar omgeving. Tussen haar en Zappe ontwikkelt zich een bijzondere, gevoelige vriendschap, tot woede en jaloezie van de scherpe Lollechien.
Het is Zappe, die tenslotte Bastiënne uit haar zelfgekozen isolement weet te halen. Maar pas na zijn dood kan Bastiënne zich ertoe zetten haar blindheid te accepteren en het carillon van de dorpskerk te bespelen.
(Dit zeer emotionele, meesterlijk geschreven boek, verschenen in 1978 in beperkte oplage, is in deze dubbelroman voor het eerst herdrukt.)
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Nel Schuttevaêr-Velthuys (Dagdromen), Catalijn Claes (De bronzen stem) - De inzet was liefde