William Dalrymple - White Mughals

Schrijver:
Titel: White Mughals
ISBN: 9780143030461
Uitgever: Penguin Books India
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 13,35
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
White Mughals is een historisch non-fictieboek geschreven door William Dalrymple. Het boek vertelt het verhaal van de ontmoeting tussen de Britse en Indiase culturen in de 18e eeuw, met name in de stad Hyderabad.

Dalrymple neemt de lezer mee terug in de tijd naar het tijdperk van de Britse Oost-Indische Compagnie, toen Britse handelaren en ambtenaren naar India kwamen om hun fortuin te zoeken. In plaats van zich volledig af te sluiten van de lokale cultuur, begonnen sommige Britten zich aan te passen aan de Indiase manier van leven. Ze namen Indiase gewoonten over, leerden de taal en trouwden zelfs met Indiase vrouwen.

Het boek concentreert zich met name op de relatie tussen James Achilles Kirkpatrick, een Britse resident in Hyderabad, en Khair-un-Nissa, een adellijke Indiase vrouw. Hun liefdesverhaal vormt de kern van het boek en dient als een venster naar de complexe en fascinerende wereld van de Brits-Indiase samenleving in die tijd.

Dalrymple gebruikt een schat aan historische bronnen, waaronder brieven, dagboeken en officiële documenten, om de levens van Kirkpatrick en Khair-un-Nissa te reconstrueren. Hij beschrijft hun ontmoeting, hun relatie en de uitdagingen waarmee ze werden geconfronteerd vanwege de culturele en sociale barrières van die tijd. Het boek werpt ook licht op de bredere context van de Britse overheersing in India en de manier waarop de Britten zich aanpasten aan de Indiase cultuur.

White Mughals is niet alleen een liefdesverhaal, maar ook een diepgaande verkenning van de culturele ontmoeting tussen het Westen en het Oosten. Dalrymple onderzoekt de complexe dynamiek van ras, klasse en religie in het koloniale India en werpt kritische vragen op over de manier waarop geschiedenis wordt geschreven en geïnterpreteerd.

Het boek is meeslepend geschreven en biedt een levendige en gedetailleerde beschrijving van het leven in het 18e-eeuwse India. Dalrymple slaagt erin om de lezer te betrekken bij de personages en hun verhaal, terwijl hij tegelijkertijd een breder historisch perspectief biedt.

White Mughals is een belangrijk boek dat een onderbelicht aspect van de Brits-Indiase geschiedenis belicht. Het werpt een nieuw licht op de complexe relatie tussen de Britten en de Indiërs in die tijd en laat zien hoe culturele uitwisseling en assimilatie mogelijk waren, zelfs in een tijd van koloniale overheersing. Het is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van India, het kolonialisme en de ontmoeting tussen verschillende culturen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

William Dalrymple - White Mughals