J. Austen, - Emma

Schrijver:
Titel: Emma
ISBN: 9789025457235
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Emma is een roman geschreven door Jane Austen en werd voor het eerst gepubliceerd in 1815. Het verhaal speelt zich af in het Engeland van de vroege 19e eeuw en volgt het leven van Emma Woodhouse, een jonge vrouw uit de hogere klasse.

Emma is een charmante en intelligente vrouw, maar ook een tikkeltje eigenwijs. Ze woont bij haar vader op het landgoed Hartfield en heeft geen interesse in het huwelijk. In plaats daarvan houdt ze zich bezig met het matchmaken van anderen en denkt ze dat ze een talent heeft voor het vinden van de perfecte partner voor haar vrienden en familieleden.

Het verhaal begint wanneer Emma haar gouvernante, Miss Taylor, ziet trouwen met Mr. Weston. Emma is trots op haar matchmakingsucces en denkt dat ze een belangrijke rol heeft gespeeld in het samenkomen van het paar. Dit geeft haar het idee dat ze een ware meesteres is in het koppelen van mensen.

Emma besluit haar volgende project te richten op Harriet Smith, een jonge vrouw van bescheiden afkomst. Ze probeert Harriet te koppelen aan verschillende mannen, maar haar plannen lopen niet altijd zoals ze had gehoopt. Ondertussen wordt Emma zelf ook het onderwerp van romantische interesse, maar ze is te druk bezig met het matchmaken van anderen om dit op te merken.

Gedurende het verhaal komt Emma erachter dat haar eigen perceptie van relaties en romantiek niet altijd overeenkomt met de werkelijkheid. Ze begint te beseffen dat ze misschien niet zo'n goede matchmaker is als ze dacht en dat ze haar eigen gevoelens en verlangens heeft genegeerd.

Terwijl Emma worstelt met haar eigen gevoelens en de gevolgen van haar acties, ontvouwt zich een verhaal vol misverstanden, intriges en uiteindelijk ook liefde. Emma leert belangrijke lessen over zichzelf, relaties en de ware aard van liefde.

Jane Austen staat bekend om haar scherpe observaties van de sociale klasse en de rol van vrouwen in de samenleving. In Emma worden deze thema's op een meeslepende en humoristische manier verkend. Austen's schrijfstijl is elegant en haar personages zijn levendig en goed ontwikkeld.

Emma is een tijdloze klassieker die nog steeds relevant is in de moderne tijd. Het boek biedt inzicht in de menselijke natuur, de complexiteit van relaties en de zoektocht naar ware liefde. Het is een verhaal dat zowel vermakelijk als diepgaand is, en dat de lezer meeneemt op een reis vol emotie en ontdekking.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J. Austen, - Emma