A.M. de Jong - Merijntje Gijzens Jeugd

Schrijver:
Titel: Merijntje Gijzens Jeugd
ISBN: 9789025322601
Uitgever: Athenaeum-Polak & Van Gennep
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 3,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
MERIJNTJE GIJZENS JEUGD, A.M. de Jong

Merijntje Gijzen is uitgegroeid tot een van de populairste figuren in de Nederlandse literatuur. Het argeloze en vrome Brabantse jongetje wordt telkens verleid tot allerlei kattenkwaad. In Het varraad, het eerste deel
van de beroemde cyclus Merijntje Gijzens jeugd, sluit Merijntje vriendschap met 'de Kruik', een ruwe stroper. Dan volgen de delen Flierefluiters oponthoud, Onnozele kinderen en In de draaikolk.De vier delen spelen zich af op het Brabantse platteland, met als belangrijkste figuren het oud pastoorke, Fliierefluiter,blozekriekske en Fons, en eindigt met de verhuizing van de familie Gijzen naar Rotterdam,waar de deur achter Merijntjes jeugd definitief in het slot zal vallen.

A.M. de Jong (1888-1943) werd geboren in het Brabantse Nieuw-Vossemeer, de omgeving waarin Merijntje Gijzens jeugd zich afspeelt. Hij verhuisde vroeg naar Rotterdam , waarna hij onderwijzer werd in Delft, en was onder andere kunstredacteur bij Het Volk en literair medewerker bij de Vara.De twee cyclussen Merijntje Gijzens jonge jaren (1935-1938) als ook zijn kinderverhalen over Bulletje en Bonestaak zijn talloze malen herdrukt. De jong liet een omvangrijke romanoeuvre na toen hij in 1943 door nederlandse sluipmoordenaars van de SS werd vermoord.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A.M. de Jong - Merijntje Gijzens Jeugd