Anita Shreve - Het gewicht van water

Schrijver:
Titel: Het gewicht van water
ISBN: 9789044301649
Uitgever: The House of Books
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Het gewicht van water' is een roman geschreven door Anita Shreve. Het verhaal speelt zich af in twee verschillende tijdlijnen en volgt de levens van twee vrouwen die op verschillende manieren met tragedie en liefde worden geconfronteerd.

In het heden volgen we de hoofdpersoon, Jean, een fotografe die samen met haar man, Thomas, en hun dochtertje naar het afgelegen eilandje Smuttynose in New Hampshire reist. Ze is daar om een fotoreportage te maken over een moord die daar in 1873 heeft plaatsgevonden. Jean is gefascineerd door de geschiedenis van de moord en hoopt dat het haar zal helpen om haar eigen problemen in haar huwelijk op te lossen. Terwijl ze zich verdiept in de details van de moordzaak, begint Jean parallellen te zien tussen haar eigen leven en dat van de vrouwen die destijds op het eiland woonden.

In het verleden volgen we Maren, een jonge vrouw die in 1873 op Smuttynose Island woont. Ze is getrouwd met John, een visser, en samen leiden ze een eenvoudig maar gelukkig leven. Maar wanneer Maren's zus, Karen, en haar man, Louis, op bezoek komen, verandert alles. Er ontstaat een driehoeksverhouding tussen Maren, Karen en Louis, wat leidt tot jaloezie, verraad en uiteindelijk tot de moord waar Jean zo gefascineerd door is.

Terwijl Jean dieper graaft in de geschiedenis van de moordzaak, begint ze ook haar eigen leven en huwelijk in een ander perspectief te zien. Ze wordt geconfronteerd met haar eigen onzekerheden en twijfels, en moet beslissen of ze haar huwelijk wil redden of dat ze haar eigen weg moet gaan.

'Het gewicht van water' is een meeslepende roman die de levens van twee vrouwen met elkaar verbindt door middel van een historische moordzaak. Anita Shreve weeft moeiteloos het heden en verleden samen en creëert een verhaal dat zowel spannend als emotioneel is. De personages zijn goed ontwikkeld en de beschrijvingen van zowel het heden als het verleden zijn levendig en gedetailleerd.

Het boek onderzoekt thema's als liefde, jaloezie, verraad en de kracht van vergeving. Het laat zien hoe gebeurtenissen uit het verleden nog steeds invloed kunnen hebben op het heden en hoe het begrijpen van die geschiedenis kan helpen bij het vinden van antwoorden en het maken van keuzes.

'Het gewicht van water' is een meeslepende en ontroerende roman die de lezer meeneemt op een reis door de tijd en de menselijke emoties. Het is een boek dat je niet snel zult vergeten.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anita Shreve - Het gewicht van water